Η Honeywell αποκαλύπτει νέο σύστημα για την αντιμετώπιση σμήνους drones


Η Honeywell ανακοίνωσε σήμερα ότι λανσάρει ένα νέο σύστημα Stationary And Mobile UAS Reveal And Intercept για την αντιμετώπιση των drones. 

Συνδυάζοντας την επικοινωνία πέρα ​​από την οπτική οπτική επαφή με τις δυνατότητες εντολής και ελέγχου, το πολυεπίπεδο σύστημα είναι σε θέση να ανιχνεύει, να παρακολουθεί και στη συνέχεια να αντιμετωπίζει σμήνη drone. Μπορεί να τοποθετηθεί σε οχήματα ή σε σταθερές πλατφόρμες για την προστασία σημαντικών στόχων. 

Η ομάδα Global Strike της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ μέσω STRIKEWERX/AFWERX επέλεξε πρόσφατα το σύστημα Stationary And Mobile UAS Reveal And Intercept της Honeywell, για να επιδείξει την προστασία υποδομών υψηλής αξίας από σμήνος drones. Η επίδειξη θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2025. 

Το σύστημα έχει αναπτυχθεί ενσωματώνοντας συσκευές από κατασκευαστές όπως οι Blue Halo, Leonardo DRS, Pierce Aerospace, Silent Sentinel, Walaris, Rocky Research και Versatol. Αυτά τα συστήματα περιλαμβάνουν ανίχνευση ραδιοσυχνοτήτων με κατάλληλους αισθητήρες, παρακολούθηση και αναγνώριση αντικειμένων, καθώς και επιθετικά drones αναχαίτησης για την αντιμετώπιση των σμηνών.

«Ο σύγχρονος πόλεμος αλλάζει με ταχείς ρυθμούς και η απειλή που αποτελούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μπορεί να έχει καταστροφική επίδραση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Το σύστημα Stationary And Mobile UAS Reveal And Intercept είναι ένα εξαιρετικά αξιόπιστο, επεκτάσιμο και πλήρως ολοκληρωμένο αμυντικό σύστημα που έχει αναπτυχθεί μετά από εκτεταμένη έρευνα και δοκιμές έχοντας κατά νου τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων. 

Σε μια δήλωση του ο εκπρόσωπος της Honeywell είπε ότι το σύστημα αισθητήρες, radar, ηλεκτρο-οπτικούς υπέρυθρων και τεχνητής νοημοσύνης και στη συνέχεια καταρρίπτει τα drones είτε εκτοξεύοντας  ένα drone αναχαίτισης είτε χρησιμοποιώντας ένα κατευθυνόμενο ενεργειακό όπλο είτε παρεμβάλοντας την επαφή με τον χειριστή.

Οι πολυεπίπεδες αμυντικές δυνατότητες αυτού του συστήματος το κάνουν να ξεχωρίζει και του επιτρέπουν όχι μόνο να παρακολουθεί και να ανιχνεύει, αλλά και να αντιμετωπίζει πολλαπλές απειλές. Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιδεικνύουμε αυτήν την τεχνολογία για την Πολεμική Αεροπορία και είμαστε βέβαιοι ότι το σύστημα μπορεί να προσφέρει κρίσιμες νέες δυνατότητες στο πεδίο της μάχης», δήλωσε ο Matt Milas, πρόεδρος, Defense and Space, Honeywell Aerospace Technologies.

Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Honeywell Aerospace Technologies βρίσκονται σχεδόν σε κάθε εμπορικό, αμυντικό και διαστημικό αεροσκάφος και σε πολλά επίγεια συστήματα. Η επιχειρηματική μονάδα Aerospace Technologies κατασκευάζει κινητήρες αεροσκαφών, avionics , συστήματα ασύρματης επικοινωνίας, μηχανικά εξαρτήματα και πολλά άλλα. 

Σχόλια