Τι άλλο θα ακούσουμε - Η Ρωσία προσαρμόζει ελάσματα σε drones για αναχαιτίσεις εχθρικών UAV


Αυτή η μέθοδος αξίζει να σημειωθεί, καθώς ενδέχεται να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την αναχαίτιση άλλων drones.

Οι "αερομαχίες" drones δεν είναι πολύ συνηθισμένες. Το ποιος θα βγει νικητής από μια τόσο ασυνήθιστη αντιπαράθεση εξαρτάται τόσο από την ικανότητα του χειριστή του drone όσο και από έναν πιο απλό παράγοντα όπως η τύχη.

Ωστόσο, τέτοιες επιχειρήσεις μπορεί να συμβαίνουν πιο συχνά από ότι φανταζόμαστε. Για παράδειγμα, στη Ρωσία ισχυρίζονται ότι έχουν αναπτύξει μια νέα μέθοδο για την καταπολέμηση των drones κατά τη διάρκεια αυτών των «αερομαχιών», προσαρμόζοντας ελάσματα-καρφιά σε ένα drone, το οποίο θα χρησιμεύσει ως το κύριο όπλο του εναντίον των εχθρικών drones.

"Εντοπίσαμε το εχθρικό drone και το αναχαιτίσαμε. Οι έλικες του εχθρικού drone χτυπούσαν τα ελάσματα και αυτό προκάλεσε την πτώση του drone ", ανέφεραν ρωσικά ΜΜΕ...

Παράγοντες όπως η τύχη και η ικανότητα του χειριστή του drone παραμένουν σημαντικοί, για την κατάρριψη ενός εχθρικού drone στον αέρα. Ωστόσο, αν και η ιδέα ενός drone με "νύχια" που μοιάζει σαν άλλη μια φαντασίωση των Ρώσων, μπορεί να είναι μια από τις επιλογές για την καταπολέμηση των drones στον αέρα.

Την ίδια στιγμή, οι ουκρανικές  δυνάμεις ήδη χρησιμοποιούν drones FPV, εναντίον εχθρικών αναγνωριστικών UAV. 

Αυτή η πρακτική δείχνει να είναι μια σχετικά αποτελεσματική λύση, με δεδομένη την έλλειψη πυραύλων εδάφους-αέρος για MANPADS

Σχόλια