Οι Ρώσοι τοποθετούν κάμερες στο πίσω μέρος των drones για προειδοποίηση εχθρικών drones αναχαίτισης (φωτογραφίες)


Η εγκατάσταση κάμερας στο πίσω μέρος της ατράκτου σε  αναγνωριστικά UAV, είναι ένα από τα μέτρα προειδοποίησης σχετικά με την απειλή  FPV drone "αναχαιτιστών" 

Οι Ρώσοι χειριστές αναγνωριστικών UAV έχουν αρχίσει να εγκαθιστούν κάμερες σε αυτά, οι οποίες θα βοηθήσουν στην ανίχνευση της απειλής από τα ουκρανικά drones FPV αναχαίτισης. Σχετικές εικόνες αναρτήθηκαν στο προφίλ του καναλιού Russian Telegram.


Η φωτογραφία καταρριφθέντος drone, πιθανότατα ZALA 421, δείχνει μια μικροσκοπική κάμερα συνδεδεμένη με μια ειδική συσκευή ρωσικής κατασκευής εξοπλισμένη με κεραίες. Η κάμερα βοηθά στην ανίχνευση της προσέγγισης των ουκρανικών drones FPV, επιτρέποντας στο drone να προσπαθήσει να αποφύγει μια επίθεση.

Σε κάθε περίπτωση, η συνολική αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας απόφασης παραμένει αμφίβολη. Αλλά το ίδιο το γεγονός ότι για την πρακτική εφαρμογή των αντιμέτρων κατά των αντιαεροπορικών drones FPV, ο εχθρός κινήθηκε μάλλον γρήγορα αξίζει να ληφθεί υπόψη. Προφανώς η λίστα με τα αντίμετρα θα μεγαλώσει. Συγκεκριμένα, δεν είναι μυστικό ότι ο εχθρός προσπαθεί να εγκαταστήσει σε drones συσκευές EW (Ηλεκτρονικού Πολέμου) μικρής εμβέλειας.

Σχόλια