Η Γερμανία ενισχύει την άμυνα κατά των drone με ελβετική τεχνολογία

Photo by Securiton

Οι Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις, γνωστές ως Bundeswehr, εντείνουν τις προσπάθειες αντιμετώπισης μη εξουσιοδοτημένων υπερπτήσεων drones. Σε μια πρόσφατη κίνηση, συνεργάστηκαν με την ελβετική εταιρεία Securiton, για την απόκτηση προηγμένου εξοπλισμού anti-drone. Αυτό έρχεται ως απάντηση σε επαναλαμβανόμενες εισβολές drone σε ευαίσθητες τοποθεσίες, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη ανησυχία για απειλές από drone.

Αυτά τα περιστατικά έχουν πυροδοτήσει σοβαρές ανησυχίες, ωθώντας τον γερμανικό στρατό να ενισχύσει τις δυνατότητές του για ανίχνευση και αντιμετώπιση drones. Η ανάγκη για προηγμένη τεχνολογία anti-drone έχει γίνει ολοένα και πιο επιτακτική.
Συνεργασία με την Securiton
Για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, η Bundeswehr υπέγραψε συμβόλαιο με την Securiton, μια ελβετική εταιρεία που ειδικεύεται στα συστήματα ασφαλείας. Αυτή η συνεργασία στοχεύει να ενισχύσει τις δυνατότητες της Γερμανίας για την αντιμετώπιση drones με την απόκτηση υπερσύγχρονου εξοπλισμού  anti-drone.
Τεχνολογία που εμπλέκεται
Αν και οι ακριβείς λεπτομέρειες του εξοπλισμού δεν έχουν διευκρινιστεί, είναι πιθανό το σύστημα anti-drone να περιλαμβάνει:
- Δυνατότητες ανίχνευσης drone
- Αντίμετρα για την εξουδετέρωση ή τον έλεγχο μη εξουσιοδοτημένων drones
Με βάση τις υπάρχουσες συνεργασίες της Securiton, το σύστημα μπορεί να ενσωματώνει τεχνολογία από την D-Fend Solutions, ιδιαίτερα το σύστημα EnforceAir. Αυτό το σύστημα είναι γνωστό για την ικανότητά του να ανιχνεύει και να παρακολουθεί drones χρησιμοποιώντας δέκτες και παρεμβολείς ραδιοσυχνοτήτων (RF).
Αυτή η κίνηση της Bundeswehr υποδεικνύει :
- Μια αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με την απειλή που δημιουργούν τα μη εξουσιοδοτημένα drones σε ευαίσθητες στρατιωτικές και κυβερνητικές τοποθεσίες στη Γερμανία.
- Μια αναγνώριση της ανάγκης για προηγμένη τεχνολογία anti-drone για την προστασία αυτών των περιοχών.
- Προθυμία να συνεργαστεί με διεθνείς εταίρους (σε αυτήν την περίπτωση, μια ελβετική εταιρεία) για να αποκτήσει γρήγορα τις απαραίτητες ικανότητες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η εξέλιξη εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης τάσης στη Γερμανία και σε άλλες χώρες να ενισχύσουν τις ικανότητές τους για την αντιμετώπιση drones. Για παράδειγμα, το Πανεπιστήμιο της Bundeswehr στο Αμβούργο έχει αναπτύξει το δικό του drone αναχαίτισης ως μέρος του ερευνητικού προγράμματος FALKE.

Η απόφαση της Bundeswehr να συνεργαστεί με τη Securiton υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο που παίζει η τεχνολογία των drone στη σύγχρονη ασφάλεια. Όσο τα drones γίνονται πιο εξελιγμένα, τόσο πρέπει να βελτιώνονται και τα μέτρα για την αντιμετώπισή τους. Αυτή η κίνηση είναι απόδειξη της αυξανόμενης σημασίας της άμυνας κατά των drone για την προστασία ευαίσθητων εγκαταστάσεων & υποδομών.

 dronexl

Σχόλια