Η DARPA ανέθεσε στην BAE Systems πρόγραμμα τακτικής αυτονομίας μαχητικών αεροσκαφών ύψους 4 εκατ. $

BAE Systems

Πρόγραμμα Ενίσχυσης Τεχνητής Νοημοσύνης (AIR) για την προώθηση της αυτόνομης αεροπορικής μάχης.

Ο οργανισμός Defense Advanced Research Projects Agency ( DARPA ) ανέθεσε στον οργανισμό έρευνας και ανάπτυξης FAST Labs της BAE Systems σύμβαση 4 εκατ. $ για τη Φάση 1 του προγράμματος Τεχνητής Νοημοσύνης (AIR).
Για να ξεπεραστεί το γρήγορο και αβέβαιο περιβάλλον που είναι εγγενές στην αεροπορική μάχη και αποτελεί πρόκληση, το πρόγραμμα DARPA AIR στοχεύει να προωθήσει την κυρίαρχη τακτική αυτονομία για αποστολές αερομαχίας πέρα ​​από την οπτική εμβέλεια. Θα αναπτυχθούν και θα παρουσιαστούν λύσεις αυτονομίας με αεροσκάφος δοκιμών (test bed) ένα F-16.
«Η δημιουργία αξιόπιστων, συνεπών επιδόσεων εναέριας μάχης απαιτεί τεράστιο όγκο δεδομένων και ισχυρούς κύκλους δοκιμών», δήλωσε ο Michael Planer, επιστήμονας και κύριος ερευνητής στο FAST Labs της BAE Systems. «Χρησιμοποιώντας τη μηχανική μάθηση, θα εκπαιδεύσουμε τα μοντέλα που χρησιμοποιούνται για τη λήψη δυναμικών αποφάσεων.
Σύμφωνα με τη σύμβαση AIR, η BAE Systems θα χρησιμοποιήσει τη μηχανική μάθηση (ML) για να καινοτομήσει σε μοντέλα προσομοίωσης υπαρχόντων αισθητήρων, συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου και όπλων σε δυναμικά και επιχειρησιακά αντιπροσωπευτικά περιβάλλοντα. Οι τεχνικές ML θα αποτυπώσουν επίσης την υποκείμενη φυσική των εναέριων ελιγμών και συστημάτων. Στη συνέχεια, η εταιρεία θα δημιουργήσει τις διαδικασίες που απαιτούνται για τον γρήγορο σχεδιασμό, δοκιμή και παράδοση μελλοντικών εκδόσεων προϊόντων λογισμικού AIR.

Οι εργασίες για το πρόγραμμα AIR, το οποίο αποτελεί μέρος του προγράμματος αυτονομίας της BAE Systems , θα πραγματοποιηθούν στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια και στο Μπέρλινγκτον της Μασαχουσέτης.

ΠΗΓΗ

Σχόλια