Έγκριση Στέιτ Ντιπάρτμεντ πώλησης 32 F-35A Lightning II στη Ρουμανία με εκτιμώμενο κόστος των 7,2 δισ. $

Photo by Lockheed Martin

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ, 13 Σεπτεμβρίου 2024 - Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει αποφασίσει να εγκρίνει μια πιθανή στρατιωτική πώληση στην κυβέρνηση της Ρουμανίας αεροσκαφών F-35 και σχετικού εξοπλισμού για το εκτιμώμενο κόστος των 7,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 


Η Υπηρεσία Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια (DSCA) παρέδωσε την απαιτούμενη πιστοποίηση ειδοποιώντας το Κογκρέσο για αυτήν την πιθανή πώληση σήμερα.

Η κυβέρνηση της Ρουμανίας ζήτησε να αγοράσει τριάντα δύο (32) αεροσκάφη F-35A Lightning II Joint Strike Fighter συμβατικής απογείωσης και προσγείωσης (CTOL) και τριάντα τρεις (33) κινητήρες Pratt & Whitney F135-PW-100 (32 εγκατεστημένοι, 1 εφεδρικός)....

Ο κύριος ανάδοχος θα είναι η Lockheed Martin Aeronautics Company, που βρίσκεται στο Fort Worth, TX. Ο αγοραστής συνήθως ζητά αντισταθμιστικά. Οποιαδήποτε συμφωνία αντισταθμιστικών θα καθοριστεί κατά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του αγοραστή και του αναδόχου.

Η υλοποίηση αυτής της προτεινόμενης πώλησης δεν θα απαιτήσει την ανάθεση πρόσθετων εκπροσώπων της κυβέρνησης των ΗΠΑ ή των εργολάβων στη Ρουμανία

Σχόλια