Αρχηγός Αεροπορίας Λευκορωσίας: Η Λευκορωσία αναπτύσσει σύστημα anti-drone


Η Λευκορωσία αναπτύσσει  σύστημα αντιμετώπισης drones, δήλωσε ο Αντιπτέραρχος Andrei Lukyanovich, Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας
και των Δυνάμεων Αεράμυνας στον τηλεοπτικό σταθμό STV στις 18 Αυγούστου.

«Αναλύοντας την πολιτική και στρατιωτική κατάσταση, τα drones εξακολουθούν να αποτελούν μια από τις πιο σημαντικές απειλές. Είναι ευρέως διαδεδομένα, ελάχιστα ανιχνεύσιμα από τα radar και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς. Αυτό είναι πονοκέφαλος για τη χώρα μας. Στη χώρα μας δεν υπάρχει προστασία από drones. Επομένως δεν μένουμε στάσιμοι. Διερευνούμε όλες τις βέλτιστες πρακτικές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της διεθνούς στρατιωτικής συνεργασίας", είπε ο L ukyanovich.

Πρόσθεσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορώσος μελέτησαν την εμπειρία της Κίνας και του Ιράν από αυτή την άποψη. "Η Λευκορωσία αναπτύσσει ένα σύστημα αντιμετώπισης drones. Διαθέτουμε προηγμένα συστήματα radar, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων κατασκευής Λευκορωσίας, για τον εντοπισμό drones. Το δεύτερο στάδιο είναι τα αντίμετρα με χρήση ηλεκτρονικού πολέμου. Έπειτα έρχεται η κατάρριψη με χρήση πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας και αεροπορίας. 

Θα ήθελα να σημειώσω ότι το σύστημα anti-drone (ηλεκτρονικού πολέμου και κατάρριψης) έιναι πολυεπίπεδο και σχεδιάζεται με βάση την σημασία των κρίσιμων εγκαταστάσεων. 

Εργαζόμαστε ενεργά και συνεργαζόμαστε σε αυτόν τον τομέα», εξήγησε ο Andrei Lukyanovich. 

Πηγή


Σχόλια