Οι IDF απέτυχαν να αναχαιτίσουν drones της Χεζμπολάχ - Πυρκαγιές ξέσπασαν στο Βόρειο Ισραήλ

(φωτογραφία: Eyal margolin / Flash 90)

Το IDF αναγνώρισε ότι προσπάθησε να καταρρίψει τα drones και απέτυχε, χωρίς να εξηγήσει γιατί ή πώς θα μπορούσαν να βελτιωθούν στο μέλλον.

Τα drones της Χεζμπολάχ κέρδισαν ξανά τις άμυνες του Ισραηλινού Στρατού στο Βορρά την Πέμπτη, προκαλώντας ζημιές στο Avadon και τη Manarah και πυρκαγιές σε χωράφια σε άλλα μέρη της Γαλιλαίας.
Υπήρχαν αντιφατικές αναφορές σχετικά με το εάν κάποιος τραυματίστηκε με το IDF να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν τραυματισμοί από μεταγενέστερη επίθεση χωρίς να ασχοληθεί με προηγούμενη επίθεση... Όμως υπάρχουν αναφορές που μιλάνε ότι έως και 10 άτομα μπορεί να τραυματίστηκαν έμμεσα από συντρίμμια.
Η Jerusalem Post έχει ενημερωθεί από πολλές κορυφαίες πηγές του IDF ότι, τα drones της Χεζμπολάχ αποτελούν σημαντικό πρόβλημα για τα πολυεπίπεδα συστήματα αεράμυνας του Ισραήλ, παρόλο που οι ίδιοι αξιωματούχοι ισχυρίζονται εδώ και μήνες ότι βρίσκονται στα πρόθυρα μιας νέας λύσης για το ζήτημα.
Επιπλέον, ορισμένες από τις πυρκαγιές φαίνεται να προκλήθηκαν από αστοχίες αναχαιτίσεων  του IDF, αν και το μήνυμα του στρατού δεν ήταν απολύτως σαφές σε αυτό το σημείο.
Στο σημείο της πυρκαγιάς έφτασαν οι ισραηλινές υπηρεσίες πυροσβεστικής και διάσωσης για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.
Ο Ισραηλινός Στρατός δήλωσε επίσης ότι ενεργοποιήθηκαν σειρήνες σχετικά με εκτοξεύσεις πυραύλων και πυραύλων λόγω της πιθανότητας πτώσης συντριμμιών από τις προσπάθειες αναχαίτισης.
Επιθέσεις σε στόχους της Χεζμπολάχ
Απαντώντας, η αεροπορία έπληξε τη στρατιωτική και τρομοκρατική δομή της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο το βράδυ της Πέμπτης.
Οι IDF έπληξαν τις περιοχές Aitaroun και Ayta ash Shab. Επιπλέον, το πυροβολικό του Ισραηλινού Στρατού έριξε βολές για να απομακρύνει απειλές σε πολλές περιοχές κατά μήκος του νότιου Λιβάνου.
Νωρίτερα, η αεροπορία σκότωσε έναν τρομοκράτη της Χεζμπολάχ στην περιοχή Ραμπ Ελ Ταλαθίν στο νότιο Λίβανο από την οποία η Χεζμπολάχ πυροβολεί κατά του Ισραήλ.
Ο τρομοκράτης είχε εντοπιστεί από στρατεύματα της Μονάδας 869.
Επιπλέον, οι δυνάμεις του πυροβολικού  στόχευσαν τις περιοχές Shebaa και Ayta ash Shab στο νότιο Λίβανο.
jpost.com

Την ίδια στιγμή ...
Η Χεζμπολάχ ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε σύστημα anti-drone, το Drone Dome, του IDF στην μονάδα al-Abbad
Αργά την Πέμπτη, η Χεζμπολάχ ανέφερε ότι στόχευσε ένα σύστημα anti-drone σε μία από τις στρατηγικές βάσεις του Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα.



Δημοσίευσαν μάλιστα το βίντεο της πιο πάνω επίθεσης.
Η επίθεση διεξήχθη στις 19 Ιουλίου με ένα drone γεμάτο εκρηκτικά στο φυλάκιο του al-Abbad...

Σχόλια