Σύσκεψη του Συμβουλίου Άμυνας για συγκέντρωση της περιουσίας των ΕΔ σε ένα ταμείο


Όπως έχει αποκαλύψει το Militaire μέσα από επίσημα έγγραφα του ΥΠΕΘΑ τα οποία δεν έχουν διαψευστεί, ένα από τα μεγάλα πρότζεκτ του Υπουργείου είναι και η ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων. Αυτό έχει επιβεβαιωθεί και από τις αποκαλύψεις της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), η οποία επανέρχεται με αδιανόητες αποκαλύψεις.

Πιο συγκεκριμένα, χθες στο ΥΠΕΘΑ έλαβε χώρα σύσκεψη του Συμβουλίου Άμυνας (ΣΑΜ), με τη συμμετοχή των Προέδρων των ΔΣ των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, καθώς και των Διευθυντών του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, Ταμείου Εθνικού Στόλου και Ταμείου Αεροπορικής Άμυνας

Αντικείμενο ήταν ένα: η συγκέντρωση του συνόλου της περιουσίας των ΕΔ σε ένα φορέα, ακριβώς όπως προβλέπει στα αρχικά του στάδια ο προγραμματισμός της ενοποίησης, με όσα αυτό μπορεί να συνεπάγεται εις βάρος των Ταμείων και των στρατιωτικών εν γένει! Απλά για την ιστορία, να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την «Ανάπτυξη Οδικών Χαρτών στο Πλαίσιο Προώθησης Παρεμβάσεων του ΥΠΕΘΑ», αρμόδιος και γι’αυτή την υπόθεση έχει οριστεί ο Υφυπουργός, κ. Κεφαλογιάννης.

Η ΠΟΕΣ που προβαίνει το τελευταίο διάστημα σε συστηματικές αποκαλύψεις για την όλη μεθόδευση, δηλώνει ζητάει ευθέως από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ν. Δένδια να κάνει πίσω για να μην σκορπίσει θύελλες, ενώ ζητάει συστράτευση όλων των ενδιαφερομένων μερών εν όψει του πολύ μεγάλου αγώνα που ανοίγει. Ως προς το τελευταίο, θα είμαστε επιφυλακτικοί μιας και αυτό που έχουμε διαπιστώσει είναι ότι στους φορείς εκπροσώπησης υπάρχουν διαφορετικές ατζέντες, ανάλογα με το φορέα.

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση δείχνει σοβαρότατη και οι αντιδράσεις αναμένονται σφοδρές. Οι στρατιωτικοί όσο δεδομένοι κι αν θεωρούνται από την κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχθούν την απώλεια της περιουσίας των Ταμείων τους.

Διαβάστε το έγγραφο της ΠΟΕΣ:

ΘΕΜΑ:   Ενοποίηση Μετοχικών Ταμείων ΕΔ

Κύριε Υπουργέ.

Η Ομοσπονδία μας τους τελευταίους μήνες αναδεικνύει σθεναρά και με στοιχεία το μείζον ζήτημα της ενοποίησης των Μετοχικών Ταμείων των ΕΔ, προσπάθεια που έχει επιβεβαιωθεί διά της διαρροής μέσα από το έγγραφο των «Οδικών Χαρτών», το οποίο δείχνει να υλοποιείται βήμα-βήμα. Είμαστε ιδιαίτερα περιχαρείς που συνειδητοποιούμε μέρα με τη μέρα με αυξανόμενους ρυθμούς ότι προσπάθειές μας έχουν βρει πολλούς υποστηρικτές, ακόμα και από κατευθύνσεις που δεν περιμέναμε.

Σύμφωνα με πολύ ασφαλείς πληροφορίες μας, χθες (4/7) έλαβε χώρα Συμβούλιο Άμυνας (Σ.ΑΜ.)  με τη συμμετοχή των Προέδρων των ΔΣ  των τριών Μετοχικών Ταμείων των ΕΔ, και των Διευθυντών του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), του Ταμείου Εθνικού Στόλου (ΤΕΣ) και του Ταμείου Αεροπορικής Άμυνας (ΤΑΑ). Όπως εύκολα μπορεί να κατανοήσει κανείς, το αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ενοποίηση σε επίπεδο περιουσιακών στοιχείων, ή πιο σωστά «η πιθανότητα της διαχείρισης της περιουσίας της ακίνητης περιουσίας από τον ενιαίο φορέα διαχείρισης των ακινήτων του νέου Ταμείου των ακινήτων του ΥΠΕΘΑ», ενέργεια αρμοδιότητας ΥΦΕΘΑ και ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ.

Υπενθυμίζουμε ότι με βάση τον προγραμματισμό των Οδικών Χαρτών», η δημιουργία του προαναφερθέντος φορέα (που θα είναι ΝΠΔΔ) προϋποθέτει την ενοποίηση των ανωτέρω Ταμείων και βρίσκεται στη «φάση ‘’Α’’» του προγραμματισμού. Αυτό συνεπάγεται ότι χθες είχαμε την επίσημη έναρξη των ενεργειών ενοποίησης.

Ασφαλώς δεν αναμένουμε από μία κυβέρνηση που νομιμοποίησε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια με νόμο, δίχως να έχει μεσολαβήσει αναθεώρηση του Συντάγματος, να σεβαστεί τη βούληση των δωρητών, καθόσον υπάρχουν δωρεές, ή το νομικό καθεστώς που προκύπτει από τις διαθήκες, όσον αφορά τα κληροδοτήματα, αμφότεροι πολύ ισχυροί νομικοί πυλώνες. Ούτε αναμένουμε, βεβαίως, να αναλογιστεί την τεράστια ζημία που θα προκαλέσει στους μετόχους και μερισματούχους και να σεβαστεί τα δικαιώματά τους. Από μία κυβέρνηση που αποδεικνύει στην πράξη ότι ψάχνει εναγωνίως για πόρους, δεν αναμένουμε τίποτα λιγότερο από μια πλήρη ισοπέδωσηπου θα βαπτιστεί με κάποια ελκυστική λέξη και θα συνοδευτεί από ένα αντίστοιχο αφήγημα αξιοθαύμαστης επιτυχίας.

Κύριε Υπουργέ.

Το γεγονός ότι στο παρελθόν υπήρξαν κι άλλες αντίστοιχες προσπάθειες αλλά απέτυχαν παταγωδώς δεν αναμένουμε να λειτουργήσει αποτρεπτικά στις προσπάθειές σας. Αντίστοιχα θεωρούμε ότι θα υποβαθμίσετε και την οργισμένη αντίδραση που γνωρίζετε ότι θα προκαλέσετε.

Η ΠΟΕΣ δεν είναι φορέας χειροκροτητών για να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Η ΠΟΕΣ είναι ο μόνος φορέας που υπερασπίζεται στην πράξη τα συμφέρονται των στρατιωτικών και για το λόγο αυτό καλούμε σε συστράτευση κάθε ενδιαφερόμενο φορέα, εν όψει των ενεργειών που έχουμε ιστορικό χρέος να αναλάβουμε, υπερασπιζόμενοι όχι απλώς τα περιουσιακά στοιχεία των Ταμείων μας, αλλά και το ίδιο το μέλλον των παιδιών μας, των οικογενειών μας, εφόσον η προσπάθεια εκποίησης ή αφαίμαξης συνεχιστεί. Τα περιουσιακά στοιχεία των ΜΤ ανήκουν στα Ταμεία.

Εφόσον εμμένετε στην επιλογή σας να σπείρετε ανέμους, να γνωρίζετε ότι θα θερίσετε θύελλες. Σας καλούμε να κάνετε πίσω πριν είναι αργά.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την κατεπείγουσα ανάδειξη του θέματος, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

militaire.gr

Σχόλια