Ολοκληρωμένη λύση σε drones για αυτοματοποιημένη & αυτόνομη εμπλοκή στόχου (βίντεο)


Η εταιρεία "Auterion" ανακοίνωσε  μια ολοκληρωμένη λύση για την αυτοματοποιημένη εμπλοκή στόχου με μη επανδρωμένα συστήματα. 

Η εταιρεία σε ανακοίνωση της μεταξύ άλλων αναφέρει:

"Ο θεμελιώδης στόχος μας είναι να κάνουμε την αυτόνομη επεξεργασία και λειτουργία πανταχού παρούσα και ευέλικτη  προς το βιομηχανικό και αμυντικό όφελος των φιλελεύθερων δημοκρατιών. 

Η πλατφόρμα υλικού και λογισμικού Auterion, έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει κάθε drone και κάθε ενσωματωμένη εφαρμογή που εξυπηρετεί αυτήν την αποστολή. Συνεργαστήκαμε με κυβερνητικούς και εταίρους OEM στις ΗΠΑ, την ΕΕ και την Ουκρανία τους τελευταίους μήνες , για να αναπτύξουμε αυτή τη νέα ικανότητα, η οποία έχει πλέον φτάσει στο TRL-9, μετά από εκατοντάδες δοκιμαστικές πτήσεις, καθώς και επιτυχημένες δοκιμές.  

Το Auterion T&I (Track and Intercept) είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει σε ελάχιστα εκπαιδευμένους χειριστές drones χαμηλού κόστους, να προσδιορίζουν στατικά και κινούμενα αντικείμενα σε βίντεο και να εισάγουν μια αυτόματη-αυτόνομη λειτουργία πτήσης εναντίον στόχων, που μέχρι σήνερα αντιμετωπίζονται με βλήματα που κοστίζουν πάνω από 100 χιλ. $. 

▪️ Το GPS δεν χρησιμοποιείται. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά FPV, το drone θα συνεχίσει προς τον στόχο αυτόνομα. Η παρακολούθηση και η καθοδήγηση είναι επαρκώς ακριβείς για να ξεκινήσει εμπλοκές σε σημαντικές αποστάσεις από τον στόχο, εκτός του εύρους των παρεμβολών. 

▪️ Αυτή η δυνατότητα δεν είναι μόνο για τετρακόπτερα τύπου FPV

Έχουμε σχεδιάσει τις εφαρμογές παρακολούθησης και καθοδήγησης σε στόχους ώστε να συνεργάζονται επίσης με μεγαλύτερες πλατφόρμες σταθερής πτέρυγας. Ενώ το Auterion T&I είναι συμβατό με το υπάρχον σύστημα Skynode S. 

Το Skynode S έχει σχεδιαστεί ειδικά για να επιτρέπει την χρησιμοποίηση drones που επιχειρούν με εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και υπολογιστικής όρασης, σε ποσότητες που μπορούν να έχουν στρατηγικό αντίκτυπο". 

Δείτε και το σχετικό βίντεο.



Σχόλια