Στρατιωτική συμφωνία Αιγύπτου – Βουλγαρίας σε τεχνολογία και καινοτομία


Η βουλγαρική εταιρεία TBS και το Υπουργείο Στρατιωτικής Παραγωγής της Αιγύπτου, υπέγραψαν μια σημαντική συμφωνία συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση των τεχνολογικών δυνατοτήτων και την τόνωση της καινοτομίας στον στρατιωτικό τομέα.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί κομβικό βήμα και για τα δύο μέρη, καθώς θα τους δώσει την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες και να συνεργαστούν σε κοινά έργα που στοχεύουν στην ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογικών λύσεων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των χωρών της περιοχής.

Η συνεργασία επικεντρώνεται στον εντοπισμό κοινών επιχειρηματικών ευκαιριών στη Βουλγαρία και στα Βαλκάνια, όπου η TBS θα διοριστεί ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος του Εθνικού Οργανισμού Στρατιωτικής Παραγωγής σε αυτές τις περιοχές.

Η υπογραφή της συμφωνίας αντιπροσωπεύει τον καρπό της επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ της TBS και του Υπουργείου Στρατιωτικής Παραγωγής τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες, καθώς διαπιστώθηκε γόνιμη συνεργασία σε διάφορους τομείς.

Ο κ. Στέφαν Γκαλάμποφ, Γενικός Διευθυντής της TBS Ltd., δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι συνεργασίας με την Εθνική Αρχή Στρατιωτικής Παραγωγής στην Αίγυπτο. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία θα μας επιτρέψει να παρέχουμε καινοτόμες λύσεις που υποστηρίζουν τους στόχους άμυνας και ασφάλειας των βαλκανικών χωρών, συμβάλλοντας τελικά στην πρόοδο του στρατιωτικού τομέα στην περιοχή».

Ο κ. Γκαλάμποφ και ο Υποστράτηγος Μηχανικός Εμίλ Χάλμι Ελίας, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Αρχής Στρατιωτικής Παραγωγής, συζήτησαν επίσης τις λεπτομέρειες της κοινής συμμετοχής της «TPS» και της Εθνικής Αρχής Στρατιωτικής Παραγωγής στις Αμυντικές Βιομηχανίες και τις Διεθνείς Υπηρεσίες Έκθεση «HEMOS 2024», που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλγαρία.

Αυτή η συμμετοχή επιτρέπει σε επισκέπτες και εκθέτες να μάθουν για το διακεκριμένο χαρτοφυλάκιο, τον υψηλό επαγγελματισμό και τη μεγάλη εμπειρία των στρατιωτικών εργοστασίων στην Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου, τα οποία εποπτεύονται, διαχειρίζονται, αναπτύσσονται και διαχειρίζονται η Εθνική Αρχή Στρατιωτικής Παραγωγής.


Σχόλια