Το Ιράν αποκαλύπτει νέο drone "καμικάζι" παρόμοιο με το ρωσικό Lancet


Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης κατασκεύασε ένα νέο drone αυτοκτονίας που αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τις μαχητικές ικανότητες των χερσαίων στρατευμάτων του.

Το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος αυτοκτονίας, το όνομα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη, χαρακτηρίζεται ως περιπλανώμενο πυρομαχικό.


Το ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος μοιάζει με το ρωσικής κατασκευής drone ZALA Lancet.

Εξοπλισμένο με ηλεκτρο-οπτικά συστήματα και ενσωματωμένσ εμρηκτικά, ένα περιπλανώμενο πυρομαχικό χρησιμοποιείται ευρέως στον επίγειο πόλεμο. Τέτοια drones περιφέρονται γύρω από μια συγκεκριμένη περιοχή μέχρι να εντοπιστεί ένας στόχος.

Λαμβάνοντας υπόψη το μικρό τους μέγεθος, τα περιπλανώμενα πυρομαχικά μπορούν να μεταφερθούν από τα χερσαία στρατεύματα και να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες επιχειρήσεις.

Η χερσαία δύναμη του IRGC και το ιρανικό υπουργείο Άμυνας έχουν ήδη αναπτύξει πυρομαχικά Meraj-521 και Sina.

Το IRGC έχει κάνει μια μεγάλη επένδυση στην ανάπτυξη περιπλανώμενων πυρομαχικών τα τελευταία χρόνια. Μια σειρά προηγμένων καμικάζι drones, όπως το Shahed-131 και το Shahed-136, έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως.

Υποθέτοντας ότι τα νέα περιπλανώμενα πυρομαχικά που κατασκευάζονται από το IRGC είναι εμπνευσμένα από το ρωσικής κατασκευής Lancet, το drone πρέπει να έχει διάρκεια πτήσης 30 έως 60 λεπτά και να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 3 έως 6 κιλών σε εμβέλεια 40 χιλιομέτρων. 

Σχόλια