184 περιστατικά και 150 επιθέσεις των Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα από 19 Οκτ. 2023


Σύμφωνα με το π
αρατηρητήριο Συγκρούσεων Υεμένης (YCO)...

Επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα από 19 Οκτ. 2023: 

184 περιστατικά & 150 επιθέσεις

Διαδραστικός χάρτης acleddata.com

Αυτός ο πίνακας ελέγχου περιλαμβάνει γεγονότα πολιτικής βίας και αναχαίτισης που σχετίζονται με επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από τους Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα ως απάντηση στη σύγκρουση Ισραήλ-Γάζας. Από προεπιλογή, ο χάρτης εμφανίζει όλα τα συμβάντα που καταγράφηκαν από το YCO από τις 19 Οκτωβρίου 2023, την ημερομηνία της πρώτης επίθεσης των Χούτι στο Ισραήλ. Ο πίνακας ελέγχου ενημερώνεται σε εβδομαδιαία βάση.


Τα συμβάντα στον χάρτη περιγράφουν τον τύπο του στόχου, είτε πρόκειται για εμπορικό πλοίο, επίθεση εναντίον ισραηλινού εδάφους, επίθεση σε στρατιωτικό στόχο (όπως πολεμικά πλοία, drones κ.λπ.) ή μη αναγνωρισμένο στόχο. Το YCO καταγράφει τις πιο ακριβείς γεωγραφικές συντεταγμένες που είναι διαθέσιμες στο κοινό για κάθε εκδήλωση. 

Σε περιπτώσεις που δεν είναι διαθέσιμες ακριβείς πληροφορίες, τα συμβάντα κωδικοποιούνται σε μια γενική περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας. Κατά συνέπεια, ορισμένα συμβάντα στον χάρτη ενδέχεται να επικαλύπτονται. 


Το γράφημα στο επάνω μέρος της εικόνας εμφανίζει τον αριθμό των συμβάντων ανά εβδομάδα ανά τύπο στόχου. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, στη μεθοδολογία YCO, οι «επιθέσεις» και τα «γεγονότα» είναι δύο ξεχωριστές μονάδες μέτρησης. 

Ο συνολικός αριθμός των συμβάντων είναι υψηλότερος από τον αριθμό των επιθέσεων, επειδή τα συμβάντα  περιλαμβάνουν διάφορους τύπους δευτερευόντων συμβάντων, όπως αναχαίτιση πυραύλων, τους οποίους η YCO μπορεί να ταξινομήσει ως στοιχεία μιας μεμονωμένης επίθεσης.


Σχόλια