Τέσσερα AH-64 Apache του στρατού των ΗΠΑ συνετρίβησαν σε μόλις δύο μήνες


Οι δύο πιο πρόσφατες συντριβές AH-64 του Στρατού των ΗΠΑ
, συνέβησαν μέσα σε λίγες μέρες, η μία από την άλλη, αυτή την εβδομάδα και η Εθνοφρουρά του Στρατού έχει προσγειώσει τα Απάτσι της.

Ένα επιθετικό ελικόπτερο AH-64 Apache του αμερικανικού στρατού συνετρίβη στο Φορτ Κάρσον στο Κολοράντο αργά χθες. 

Αυτή ήταν η δεύτερη συντριβή AH-64 του Στρατού μέσα σε τρεις ημέρες και ακολουθεί ένα ζευγάρι ατυχημάτων που αφορούσαν Απάτσι της Εθνικής Φρουράς του Στρατού τον περασμένο μήνα. Τα Απάτσι της Εθνοφρουράς στη συνέχεια καθηλώθηκαν.


Το πιο πρόσφατο ατύχημα του Στρατού σημειώθηκε περίπου στις 6:30 μ.μ. τοπική ώρα κατά τη διάρκεια μιας συνηθισμένης εκπαιδευτικής πτήσης . Ο συγκυβερνήτης/κυβερνήτης του ελικοπτέρου μεταφέρθηκαν στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Έβανς της βάσης όπου νοσηλεύτηκαν για ελαφρά τραύματα.
Διενεργείται έρευνα. Εν τω μεταξύ, «η διοίκηση ακινητοποίησε προσωρινά όλα τα αεροπορικά μέσα στο Φορτ Κάρσον μέχρι νεωτέρας», δήλωσαν αξιωματούχοι στο Φορτ Κάρσον σε δήλωση στους Army Times .
Ένα άλλο Apache, μια παραλλαγή AH-64E της 16ης Ταξιαρχίας Μάχης Αεροπορίας, είχε ατύχημα στην Βάση Lewis-McChord στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον γύρω στις 21:30 τοπική ώρα τη Δευτέρα. Το περιστατικό αυτό συνέβη επίσης κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής ρουτίνας και διερευνάται. 

Ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης/κυβερνήτης του ελικοπτέρου εξακολουθούν να βρίσκονται στο Madigan Army Medical Center σε «σταθερή κατάσταση» από χθες, σύμφωνα με τους Army Times .

Όλα αυτά έρχονται μετά τη συντριβή δύο AH-64D Apache της Εθνοφρουράς του Στρατού σε διαφορετικά περιστατικά τον Φεβρουάριο. Και οι δύο ατυχήματα που σημειώθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών πτήσεων, παραμένουν υπό διερεύνηση

Η υπηρεσία προσπαθεί τώρα να επιταχύνει μια προσπάθεια επανασχεδιασμού για τα Apache και βρίσκεται ήδη στη διαδικασία εγκατάστασης μιας αναβαθμισμένης διαμόρφωσης του AH-64E.  

Ο κατασκευαστής του Apache Boeing έχει επίσης προτείνει μεγαλύτερα πακέτα αναβάθμισης στον Στρατό και σε άλλους χρήστες AH-64 στο παρελθόν.

Το αν αυτά τα περιστατικά των Apache θα έχουν πρόσθετες επιπτώσεις στα ευρύτερα σχέδια αναβάθμισης των AH-64 του Στρατού μένει να φανεί.

twz.com

Σχόλια