Ο στρατός ξηράς των ΗΠΑ θέλει μικρά οπλισμένα drones παρόμοια με αυτά της Ουκρανίας



Ο στρατός των ΗΠΑ επιδιώκει να ενσωματώσει εκρηκτικά στα μικρά μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα του (sUAS) για να παρέχει επιπλέον δυνατότητες στις μονάδες πεζικού.

Έχει εκδοθεί αίτημα για προτάσεις σε εταίρους της βιομηχανίας, σημειώνοντας ότι τα φονικά drones πιθανότατα θα γίνουν κοινό εργαλείο στον σύγχρονο πόλεμο.

Ο στρατός θέλει να μάθει εάν τα υπάρχοντα sUAS του μπορούν να εφοδιαστούν με την δυνατότητα αυτή, αφού είδαν την αποτελεσματικότητα των όπλων που ανέπτυξε η Ουκρανία κατά της εισβολής της Ρωσίας.

Το φορτίο θα πρέπει να προσαρτάται εύκολα και να έχει αποτέλεσμα πέρα από αυτό της χειροβομβίδας  M67.

Επιπλέον, ο στρατός των ΗΠΑ διευκρίνισε ότι οι βόμβες θα πρέπει να μπορούν να αφεθούν από ελεγκτές drone.

Τι drones μπορούν να χρησιμοποιηθούν;

Στον στρατό των ΗΠΑ, μόνο οι ειδικές δυνάμεις χειρίζονται μια μεγάλη ποικιλία από sUAS, συμπεριλαμβανομένου του γνωστού drone καμικάζι Switchblade.

The Skydio X2D drone. Photo: Skydio

Επίσης διαθέτουν το Skydio X2D άοπλο για επιτήρηση και αναγνώριση.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, τα drones, εξοπλισμένα με θανατηφόρες βόμβες, θα πρέπει αυτή τη στιγμή να βρίσκονται στο απόθεμα των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, θέλει οι μη επανδρωμένες πλατφόρμες να προέρχονται από τη λίστα Blue UAS του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, η οποία περιλαμβάνει  drones και τετρακόπτερα παρόμοια με το DJI Mavic 3 που χρησιμοποιείται στην Ουκρανία.

Ωστόσο, ο στρατός εξήγησε ότι το drone επιτήρησης & χαρτογράφησης σταθερής πτέρυγας WingtraOne, αποκλείεται από τις επιλογές για αδιευκρίνιστους λόγους.

Φάσεις προγράμματος

Μόλις υποβληθούν οι προτάσεις, ο Στρατός των ΗΠΑ θα διενεργήσει αξιολόγηση και θα επιλέξει προμηθευτές των οποίων οι προσφορές πληρούν τους τεχνικούς και προγραμματικούς στόχους της υπηρεσίας.

Στη συνέχεια, οι επιλεγμένες προτάσεις θα προχωρήσουν στη δεύτερη φάση, η οποία καλύπτει την προκαταρκτική βελτίωση του σχεδιασμού, τη δημιουργία πρωτοτύπων και την αρχική επίδειξη.

«Επιπλέον, ο κατασκευαστής θα παραδίδει μηνιαίες αναφορές προόδου που περιγράφουν όλες τις τεχνικές προκλήσεις, τον τεχνικό κίνδυνο και την πρόοδο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, καθώς και μια τελική τεχνική έκθεση», ανέφερε η πρόσκληση.

Η τελική φάση του έργου είναι η μετάβαση στο εργαστήριο Διοίκησης Ανάπτυξης Μάχης του Στρατού των ΗΠΑ για περαιτέρω μελέτη και αξιολόγηση.

Το πρωτότυπο θα μπορούσε επίσης να προωθηθεί απευθείας στο Εκτελεστικό Γραφείο του Προγράμματος για επίδειξη με ζωντανά πυρά.

thedefensepost


Σχόλια