Νέες ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο μετά από καταιγισμό πυραύλων και drones τη νύχτα


Η πρωτεύουσα της Ουκρανίας δέχτηκε νέα επίθεση μετά από δύο νύχτες σφοδρών επιδρομών με πυραύλους και drones. 

Η πρωτεύουσα της Ουκρανίας Κίεβο δέχτηκε νέες ρωσικές επιθέσεις τη Δευτέρα, αφού αντιμετώπισε σφοδρές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη το Σαββατοκύριακο. Οι επιθέσεις το πρωί της Δευτέρας σηματοδοτούν την πρώτη ημερήσια επίθεση στην πρωτεύουσα εδώ και μήνες. 

Η Ρωσία εκτόξευσε έως και 40 πυραύλους κρουζ πάνω από την Ουκρανία από στρατηγικά βομβαρδιστικά που σταθμεύουν στην Κασπία Θάλασσα, σύμφωνα με τις δυνάμεις αεράμυνας της Ουκρανίας. Οι δυνάμεις αεράμυνας της χώρας ανέφεραν ότι κατέρριψαν τα περισσότερα από τα ρωσικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων 37 πυραύλων και 30 μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε πέντε ώρες. 

Ο δήμαρχος του Κιέβου Vitaly Klitschko ανέφερε ότι περίπου 40 εχθρικοί στόχοι καταρρίφθηκαν μόνο πάνω από το Κίεβο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι επιθέσεις του πρωινού της Δευτέρας σημειώθηκαν την ώρα που οι δρόμοι του Κιέβου ήταν γεμάτοι από κόσμο που πήγαινε στη δουλειά και στα σχολεία. Συντρίμμια έπληξαν πολυσύχναστους δρόμους στο κέντρο της πρωτεύουσας και σε κατοικημένες περιοχές, ανέφερε ο Klitschko σε δήλωση στο Telegram. 

Οι επιθέσεις έλαβαν χώρα μια μέρα μετά από έναν άλλο μεγάλο ρωσικό βομβαρδισμό, τη στιγμή που το Κίεβο γιόρταζε την επέτειο της επίσημης ίδρυσής του πριν από 1.541 χρόνια.

Οι τοπικές αρχές στη δυτική περιοχή Khmelnytskiy της Ουκρανίας ανέφεραν ότι Ρώσοι έπληξαν επιτυχώς μια στρατιωτική εγκατάσταση . «Αυτή τη στιγμή, συνεχίζονται οι εργασίες για την κατάσβεση πυρκαγιών σε αποθήκες καυσίμων και λιπαντικών και την αποθήκευση υλικών μάχης. Πέντε αεροσκάφη υπέστησαν ζημιές, καθώς και ένας διάδρομος προσγείωσης», ανέφερε η περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση της Χμελνίτσκα. 

Η Ρωσία έχει εξαπολύσει 16 αεροπορικές επιθέσεις στο Κίεβο αυτόν τον μήνα, αλλά η τελευταία επίθεση σηματοδοτεί μια αλλαγή στην τακτική. «Αυτή ήταν ήδη η 16η επίθεση στην πρωτεύουσα από τις αρχές του μήνα. Με αυτόν τον τρόπο, ο εχθρός άλλαξε τακτική — μετά από μακρές, αποκλειστικά νυχτερινές επιθέσεις, χτύπησε μια πόλη κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν οι περισσότεροι κάτοικοι ήταν στη δουλειά και στους δρόμους. Οι Ρώσοι αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι στοχεύουν στην καταστροφή του άμαχου πληθυσμού», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Στρατιωτική Διοίκηση της Περιφέρειας Κιέβου .

politico.eu

Σχόλια