«Τελευταία στροφή» του προεκλογικού με κλιμάκωση ψεμάτων παραπληροφόρησης και ωραιοποίησης της Βρετανο-τουρκικής διχοτομικής λύσης της Κύπρου


Από την Δευτέρα, 30.1.2023, μπήκαμε στην «τελευταία στροφή» του προεκλογικού με κλιμάκωση, της προσποίησης, των  ψεμάτων, της παραπληροφόρησης και ωραιοποίησης της ΒΡΕΤΑΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ  διχοτομικής λύσης της ΔΔΟ.

Η προσποίηση, το ψέμα και η παραπληροφόρηση υιοθετείται από τους Διζωνικούς υποψηφίους για να παγιδευτούν οι ψηφοφόροι για ακόμη μια φορά. Γνωρίζουν ότι  ο Λαός εξακολουθεί να παραμένει πιστός στο μεγάλο ΟΧΙ του 2004 και γιαυτό με επικοινωνιακά καμουφλαρισμένες αντικατοχικές ατάκες παραπλανούν το Λαό.

Παράδειγμα  αποτελεί πρόσφατη δήλωσή του Ανδρέα  Μαυρογιάννη στο «ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ», 12.01.2023, στην οποία επανέλαβε την υποστήριξή του στη λύση ΔΔΟ και απαρίθμησε στοιχεια της λυσης τα οποία μάλιστα, είπε, ότι το 2017 στο ΚΡΑΝ ΜΟΝΤΑΝΑ  ήταν και συμφωνημένα κατά 95%. ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΜΩΣ Ο κ. ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ, ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΝΩ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ.

Παραθέτουμε στη συνέχεια με μικρά γράμματα τα στοιχεία της λύσης για τα οποία ο κ. Μαυρογιάννης την υποστηρίζει και  με μαύρα γράμματα αυτό που πραγματικά ισχύει και που τόσο ο ίδιος όσο και οι άλλοι Διζωνικοί  Υποψήφιοι έχουν ήδη αποδεχθεί ως τις νέες πραγματικότητες στο Κυπριακό, αλλά δεν το ομολογούν.

Είπε λοιπόν ότι υποστηρίζει τη ΔΔΟ:

  • Για να μπορέσουμε να επανενωσουμε τον τόπο μας.

ΔΕΝ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΜΕ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΝΟΕΙ, ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΟΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΚΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΑΜΕΙΓΩΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ (ΣΥΝ)-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΔΟΜΗ, ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΜΙΑ ΕΠΑΝΕΝΩΜΕΝΗ ΝΕΑ ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΗ ΚΥΠΡΟΣ, με τρεις Κυβερνησεις, τέσσερεις  Βουλές, τρεις Δικαιοσυνες, τρεις κυριαρχιες, τρεις Ιθαγένειες. Υποστηρίζει δηλαδή ένα αντιδημοκρατικό λαβύρινθο Κυβερνητικών δομών, με προοπτικές ακυβερνησίας και διάλυσης.

  • Για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το δικαίωμα επιστροφής. 

ΔΕΝ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΩΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΕΤΕΥΤΗΣ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΗΔΗ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΟΥΣ-ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ.  ΔΕΝ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΤΗ ΛΥΣΗ ΔΔΟ ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΜΕΝΟΣ ΥΠΟΣΧΕΤΟ ΣΤΟΥΣ ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΕΣ, ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕ ΩΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΑΥΤΆ ΠΡΟΣΘΕΤΕ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕ ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ,ΤΗ ΛΥΣΗ ΔΔΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΟ.  ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ ΚΑΙ ΖΗΤΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

  • Για να  μπορέσουμε να κερδίσουμε τον σεβασμό των περιουσιακών δικαιωμάτων.

ΟΤΑΝ ΗΔΗ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ, ΓΙΑ ΠΙΟ ΣΕΒΑΣΜΟ  ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΙΛΑ ΑΡΑΓΕ;  ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.

  • Για να μπορέσουμε να πετύχουμε την αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων.

ΜΕ ΤΗ ΛΥΣΗ ΔΔΟ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΤΟ 1974 ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ, ΚΑΙ Η ΕΔΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.  ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΥΝΙΣΤΩΝ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ  ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΤΟΥ:

  • ΜΕΣΑ ΑΠΟ  ΤΙΣ ΔΙΧΟΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΔΔΟ,
  • ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΓΥΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
  • ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΣΠΟΝΔΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ «ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΝ», ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ.

ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΝΙΚΗ ΔΙΌΤΙ, ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ ΔΕΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΜΑΣ.

  • Για να πετύχουμε την κατάργηση των εγγυήσεων.

ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΑΝ ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΤΡΟΧΙΟΔΡΟΜΗΘΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ  ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ, ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ.

  • Για να πετύχουμε την ελευθερία εγκατάστασης.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΙΩΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ  ΑΦΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥ 85% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ 85% ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ. ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΙΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΥΝΙΣΤΩΤΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ  ΜΑΣ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΤΕΡΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΛΥΣΗ ΔΔΟ; ή ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ;

Αναφερόμενοι ειδικά στις συγκεκριμενες  δηλώσεις Μαυρογιάννη σημειώνουμε ότι το κάνουμε ως παράδειγμα. Τα σχόλιά μας αφορούν και τους άλλους Διζωνικούς «εκλέξιμους» Νίκο Χριστοδουλίδη και Αβέρωφ Νεοφύτου καθώς και τους άλλους ανεξάρτητους Διζωνικούς Υποψηφίους διότι όλοι τις ίδιες ή παρόμοιες επικοινωνιακές ατάκες σέρβιραν προκλητικά στην διάρκεια του προεκλογικού, όπως «ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ», «ΛΥΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ, ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ,ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΟΛΩΝ»,κ.λπ. κ.λπ.

Δεν ισχύει τίποτε  από όλα αυτά που ψευδώς και παραπλανητικά αναφέρονται ότι θα αποτελούν στοιχεία της λύσης.  Αυτό το γεγονός   επιβεβαιώνεται  μεσα από   το τρίπτυχο που αυτοί οι Διζωνικοί υποψήφιοι και τα Κόμματα που τους στηρίζουν, διαλαλούν  ότι ισχύει ως ευαγγέλιο και είναι:

  • Οι κοινές δηλώσεις Χριστόφια-ΤΑΛΑΤ και Νικου Αναστασιάδη – ΕΡΟΓΛΟΥ
  • Οι συγκλίσεις που επετεύχθησαν στους γύρους συνομιλιών Χριστόφια και Αναστασιάδη
  • Το Πλαίσιο Γκουτέρες

Το τρίπτυχο αυτό αποτελεί σήμερα το πακεττο που ξεπουλά την Κύπρο και το Λαό μας στην Τουρκία και τα ξένα συμφέροντα.

Αυτά και πολλά άλλα «δηλητηριασμένα βέλη» που εκτοξεύονται στο κορμί της Κυπριακής Δημοκρατίας από εντός και εκτός της Κύπρου, είναι που καλούμαστε εμείς οι ψηφοφόροι να ανακόψουμε με τη ψήφο μας.  ΠΡΕΠΕΙ να το πετύχουμε διότι, όποιος  Διζωνικός Υποψήφιος και να εκλεγεί θα του δοθεί και το δικαίωμα να λέει ότι η εκλογική νίκη του ήταν και Δημοψήφισμα ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΔΟ, κάτι το οποίο βέβαια δεν θα ισχύει ενόψει των πιο πάνω διαπιστώσεων και προειδοποιήσεων μας.

Αυτό που συμβαίνει αποτελεί Βρετανό-Αμερικανική συνταγή,

  • εξυπηρέτησης αποκλειστικά  ξένων συμφερόντων και όχι των δικών μας δικαίων και Δικαιωμάτων.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν ότι, οι επόμενες Προεδρικές εκλογές  πρέπει, για όλους τους ψηφοφόρους και ειδικά όσους διαφωνούν με τη λύση και την όλη διαχείριση του Κυπριακού, να αποτελέσουν την «τάφρο» για να κάνουμε ως ελεύθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι,  το ιστορικό «άλμα»  για ελευθερία και σωτηρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Έχουμε υποψήφιο και  ακούει στο όνομα ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗΣ.

Καθαρά ανεξάρτητος από ξένα συμφέροντα, υποβολείς ιδεών και λύσεων ξένων  και εχθρικών προς εμάς, ΕΤΟΙΜΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ,  ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΗΣ -ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΣΚΑΝΔΑΛΑ,ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ, ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ- ΝΑ ΠΑΛΑΙΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 1974 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ  ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Τη μορφή, τον προγραμματισμό  και εκτέλεση αυτού του αγώνα, μας τα υπαγορεύει το Διεθνές Δίκαιο όπως αυτό καταγράφεται στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ  ΣΤΗΝ  ΚΑΛΠΗ ΣΤΙΣ 5.2.2023

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

Σχόλια