Αυτή είναι η τουρκική “Δημοκρατία”...

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Ο «Απατεώνας Δικτάτορας» μετά την ομοβροντία των «συστάσεων» που δέχτηκε για την αυθαίρετη επίθεση στους Κούρδους της Συρίας (ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση,  Ρωσία, Κίνα, Γερμανία, Γαλλία, Ιράν κ.α.), κατάλαβε ότι το πρόσχημα της Σομαλής «βομβίστριας» που «ομολόγησε» αμέσως το έγκλημα της σαν Σύρια του ΡΚΚ, δεν γίνεται πιστευτό ούτε από Αμερικανάκια, ούτε από λοιπούς είτε «φίλους», είτε «συμμάχους». Τα νταηλίκια «μαζεύτηκαν» και το περιβάλλον άρχισε να γίνεται σκούρο:

(1) Το δεξί του χέρι του Ρ. Τ. Ερντογάν και εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν, κόντεψε να πάθει αποπληξία όταν ένας Σουηδός δημοσιογράφος τον ρώτησε αν η Τουρκία έχει μετατραπεί σε κέντρο λαθρεμπορίου ναρκωτικών. Έχασε τα λόγια του, έβρισε τον δημοσιογράφο και διέκοψε την συνέντευξη. Τι να σου κάνει ο άνθρωπος, δεν είχε απέναντι του τα συνηθισμένα κοτοπουλάκια που παριστάνουν τους Τούρκους δημοσιογράφους!

(2) Τα γλειψίματα του «Απατεώνα» εκεί που έφτυνε μέχρι χθες φαίνεται πως δεν έχουν πλέον αποτελέσματα. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Πρόεδρος της Συρίας Bashar Assad αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Ερντογάν παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του «Απατεώνα» και τις σχετικές συστάσεις της Ρωσίας. Ο Assad θα σκέφτηκε κάπως έτσι: «Με βρίζεις, με προσβάλλεις, εισβάλλεις όποτε σου καπνίσει στην εμπόλεμη χώρα μου, βομβαρδίζεις κατά το δοκούν και μετά έρχεσαι και ζητάς να συναντηθούμε. Ε όχι ρε φίλε! Τώρα που το παλούκι χώθηκε μέσα σου με εκατομμύρια πρόσφυγες στο σβέρκο σου για τις βλακείες που έκανες και συνεχίζεις να κάνεις, θέλεις να συναντηθούμε και μάλιστα εν όψει εκλογών; Πρώτα ξεκουμπίσου από την Συρία, μετά σταμάτα να προκαλείς και να βρίζεις σαν να βρίσκεσαι στα παλιά μεγαλεία της πεθαμένης οθωμανικής αυτοκρατορίας και μετά βλέπουμε...»

(3) Αρχές Νοεμβρίου 2022 ο «Απατεώνας» τηλεφώνησε στον νικητή των Ισραηλινών εκλογών και γλύφοντας εκεί που έφτυνε τον συνεχάρη και τον κάλεσε σε «συνεργασία σε όλους τους τομείς». Στις 2 Δεκεμβρίου 2022 ο Μπ. Νετανιάχου απάντησε με μια ανάρτηση: «Όταν στην Τουρκία άρχισαν να πηγαίνουν άσχημα τα πράγματα, βελτιώθηκαν οι σχέσεις μας. Κι όμως, ο Ερντογάν παλιότερα κάθε 6 ώρες με αποκαλούσε “Χίτλερ”». Με την απάντηση του, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου υπενθύμισε στον Ερντογάν την «αξιοπιστία» που διαθέτει όχι μόνο στο Ισραήλ, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο…

(4) Ξαφνικά ο «Απατεώνας» είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ για σειρά διαφόρων θεμάτων μεταξύ των οποίων και το Κυπριακό, τονίζοντας «την σημασία της λήψης νέων και συγκεκριμένων βημάτων για τη λύση του Κυπριακού».

Η πρόστυχη πολιτική της Βρετανίας που επινόησε το ρατσιστικό παραμύθι της Διζωνικής – Δικοινοτικής Ομοσπονδίας πριν από 70 χρόνια και επέβαλε εκ του ασφαλούς την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, χαρίζοντας στους τούρκους εξτρεμιστές ένα δώρο που ούτε το φανταζόταν, βλέπει τώρα πως εξέθρεψε ένα τέρας που απειλεί να τινάξει την ασφάλεια ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου στον αέρα. 

Η παγκόσμια “πόρτα” που έφαγεου έφαγεο Ερντογάν στην προσπάθεια διεθνούς αναγνώρισης των ανδρείκελων που παριστάνουν το «ανεξάρτητο» κράτος στην κατεχόμενη Κύπρο, τον οδηγεί σε νέο γλείψιμο («Νέα και συγκεκριμένα βήματα για τη λύση του Κυπριακού»). Καιρός να γίνει επανατοποθέτηση του Κυπριακού στην πραγματική του βάση: Εισβολή και κατοχή εδάφους ενός Ευρωπαϊκού Κράτους με ψευτο-δικαιολογίες ανατολίτικης πονηριάς και τις πλάτες μεγάλων συμμάχων. 

Έξω τα στρατεύματα κατοχής από την Κυπριακή Δημοκρατία, έξω οι ψευτο-εγγυητές που κατάντησαν κατακτητές, έξω οι έποικοι που πλημμύρισαν τα κατεχόμενα για να αλλοιώσουν την (προ εισβολής) αναλογία 82% Κύπριοι Χριστιανοί, 12% Κύπριοι Μουσουλμάνοι, 6% ξένοι. Κάποια στιγμή πρέπει να γκρεμιστούν οι ρατσιστικοί διαχωρισμοί και να εφαρμοστεί το Ευρωπαϊκό κεκτημένο στο Ευρωπαϊκό έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τελεία και παύλα!

(5) Στο εσωτερικό της Τουρκίας η αυταρχικότητα καλπάζει: Ο δημοσιογράφος Αλπέρ Μπακιτσιγκίλ περιγράφοντας στην Τουρκία τον αγώνα Μαρόκο – Καναδά έκανε το θανάσιμο αμάρτημα να θυμίσει τα πιο γρήγορα γκολ που έχουν σημειωθεί σε Μουντιάλ. Για κακή του τύχη, το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των Μουντιάλ είναι εκείνο που πέτυχε ο Χακάν Σουκούρ στο ματς της Τουρκίας με την Νότια Κορέα το 2002. Το «έγκλημα» της αναφοράς του (αντικαθεστωτικού) ονόματος Χακάν Σουκούρ από την κρατική τηλεόραση, στοίχισε στον δημοσιογράφο την απόλυση του. Όχι μετά τον αγώνα, αλλά στο… ημίχρονο!

Την εικόνα της σημερινής Τουρκίας συμπληρώνει η είδηση ότι σε (επίσημο) αυτοκίνητο του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κοτς της Σανλιούρφα, βρέθηκαν 75 κιλά ναρκωτικών ουσιών. Ο πρύτανης εξέφρασε την «έκπληξή» του και ο οδηγός απλά απολύθηκε. 

Τουρκική «Δημοκρατία», Δεκέμβριος 2022…

ΠΗΓΗ


Σχόλια