Να μπει λουκέτο δικαστικά στο "Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας"...όπως έγινε πριν λίγα χρόνια για την "Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων Κύριλλος και Μεθόδιος"


Με αφορμή την έγκριση της ΜΚΟ «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» αλλά και τους σκοπούς-δράσεις της ΜΚΟ, θα θέλαμε να σας θυμίσουμε μια παρόμοια ιστορία...

Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή...

Το Μονομελές Εφετείο Θεσσαλονίκης με την υπ’ αριθμόν 117/2021 απόφασή του, έβαλε φρένο στην ιδεολογική διαστροφή και στα καλοπληρωμένα σχέδια εκείνων που ονειρεύονται δήθεν «μακεδονική» μειονότητα εντός Ελλάδος.

Ο σύλλογος είχε αναγνωρισθεί από το Ειρηνοδικείο Σιντικής τον Δεκέμβριο του 2017.

Το σωματείο στην Ηράκλεια Σερρών με την επωνυμία "Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ", του οποίου το καταστατικό συγκεκαλυμμένα ανέφερε ότι είχε σκοπό να μεταλαμπαδεύσει την «ντόπια» γλώσσα και να γιορτάζει τις εθνικές εορτές των «ντόπιων» εξυμνώντας του ήρωές τους.

Στις 9 Απριλίου του 2019 εκδικάστηκε η υπόθεση. Η απόφαση του Πρωτοδικείου Σερρών (12 Σεπτ. 2019) ήταν πραγματικός καταπέλτης, η οποία έβαλε λουκέτο στο εν λόγω Σωματείο για λόγους διατήρησης Δημόσιας Τάξης. Έγινε σαφές ότι η μητρική γλώσσα των ντόπιων Σερραίων είναι η Ελληνική κι ότι το Σωματείο επιχείρησε να παραπλανήσει τους πολίτες που θα εμπιστεύονταν τα παιδιά τους για διδασκαλία της Μακεδονικής Παράδοσης, εννοώντας την σλαβική Παράδοση.

Έναν μήνα μετά κατατέθηκε έφεση στην πρωτόδικη απόφαση. Πρωτόδικα το Μονομελές Πρωτοδικείο Σερρών (υπ’ αριθμ. 185/2019) είχε αποφασίσει την διάλυση του συλλόγου. Στις 24/02/2020 ξεκίνησε στο εφετείο Θεσσαλονίκης η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση του συλλόγου «Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων Κύριλλος και Μεθόδιος».

Η υπ’ αριθμόν 117/2021 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα των αυτονομιστών. Η έφεση απορρίφθηκε ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ

Να μπει λουκέτο δικαστικά στο "Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας"...όπως έγινε πριν λίγα χρόνια για την "Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων Κύριλλος και Μεθόδιος"

Σχόλια