Η Ουκρανία αναζητεί δωρεές για να δημιουργήσει "Στρατό drones"...(Βίντεο & φωτογραφίες)

Η Ουκρανία έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για την δημιουργία ενός «Στρατού Drones», στο πλαίσιο του οποίου η χώρα έχει υπογράψει συμβόλαια ύψους 260,5 εκατομμυρίων UAH (7,1 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), σύμφωνα με ανακοίνωση του Ουκρανού υπουργού Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Μιχαήλ Φεντόροφ. , στις 25 Ιουλίου. 

Η Ουκρανία σκοπεύει να αποκτήσει 200 ​​τακτικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα αναγνώρισης για να παρακολουθεί συνεχώς την πρώτη γραμμή και να εντοπίζει τις ρωσικές θέσεις ως μέρος του σχεδίου "Στρατού" των Μη επανδρωμένων αεροσκαφών της, που ανακοινώθηκε από την παγκόσμια πρωτοβουλία δωρεών United24 του Προέδρου Volodymyr Zelensky. 

Το έργο απαιτεί διεθνείς δωρεές για τη συγκέντρωση κεφαλαίων για τον ουκρανικό στρατό για την απόκτηση drones, συμπεριλαμβανομένων των άμεσων «δωρεών» μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV). Επιπλέον, δωρεές θα χρησιμοποιηθούν για τη συντήρηση των drones και την εκπαίδευση πιλότων.

Οι πρώτες συμβάσεις που υπογράφηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Army of Drones περιλαμβάνουν 78 πολυκόπτερα Matrice εξοπλισμένα με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και 20 Πολωνικής κατασκευής Fly Eye αναγνωριστικά drones. 

Τα πολυκόπτερα Matrice είναι εμπορικά drones που καταγράφουν βίντεο υψηλής ποιότητας και εντοπίζουν εξ αποστάσεως πιθανούς κινδύνους. 

Ενώ τα drones Fly Eye, που περιγράφονται από τον Fedorov ως η «αγορά σούπερ σταρ», θα χρησιμοποιηθούν για την επιτήρηση θέσεων που κατέχουν οι Ρώσοι. Είναι επίσης το πιο ακριβό drone που αγοράστηκε στο πλαίσιο του έργου «Army of Drones» χρησιμοποιώντας κεφάλαια που δώρισε ο διεθνής επιχειρηματίας διαστημικής τεχνολογίας και πληροφορικής Maksym Polyakov.

Fly Eye Reconnaissance Drones 


Αναπτύχθηκε από την πολωνική αμυντική εταιρεία WB Electronics... Το Fly Eye είναι ένα μίνι UAV που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό των συντεταγμένων στόχων για επιχειρήσεις πυροβολικού. Το drone είναι εξοπλισμένο τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα. Έχει μήκος 1,9 μέτρα και άνοιγμα φτερών 3,6 μέτρα. Το σώμα του UAV είναι κατασκευασμένο από σύνθετα υλικά, με το UAV να ζυγίζει 11 κιλά.

Το UAV εκτοξεύεται με τα χέρια και μπορεί να ανακτηθεί με αλεξίπτωτο. Μπορεί να επιτύχει μέγιστη ταχύτητα πτήσης 160 km/h και ύψος τεσσάρων χιλιομέτρων και να παραμείνει στον ουρανό για δύο έως τρεις ώρες, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. 

Το drone μπορεί να λειτουργήσει σε απόσταση έως και 50 χιλιομέτρων από τον χειριστή. Επιπλέον, είναι εύκολο να συναρμολογηθούν και να αποσυναρμολογηθούν τα διάφορα εξαρτήματα του drone και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της WB Electronics, το drone μπορεί να προετοιμαστεί για λειτουργία σε μόλις δέκα λεπτά. 

Το Fly Eye διαθέτει ένα νέο σύστημα οπτικοηλεκτρονικής επιτήρησης, κάμερα υπερύθρων (IR) και λέιζερ εντοπισμού στόχου. Περιλαμβάνει το λογισμικό Topaz για τον έλεγχο πυρών πυροβολικού και το λογισμικό SKOM για τον έλεγχο πυρών όλμων.

Ο Πολωνικός Στρατός χειρίζεται το drone από το 2018. Τον Ιούλιο του 2019, η Υπηρεσία Υποστήριξης και Προμηθειών του ΝΑΤΟ (NSPA) και η WB Group υπέγραψαν συμφωνία, με την οποία τα UAV Fly Eye αναβαθμίστηκαν για να πληρούν τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, ενισχύοντας τη διαλειτουργικότητα του Πολωνικού Στρατού με το ΝΑΤΟ. 

Ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί drones Fly Eye από το 2015 εναντίον των ρωσικών αυτονομιστικών δυνάμεων στην ανατολική ουκρανική περιοχή του Ντονμπάς. Η τελευταία παρτίδα drones πρέπει να είναι η αναβαθμισμένη παραλλαγή που χρησιμοποιούν οι χώρες του ΝΑΤΟ με την ονομασία Fly Eye 3.0, σύμφωνα με το βίντεο που κυκλοφόρησε από την πρωτοβουλία United24. 

Μέχρι στιγμής, οι ουκρανικές δυνάμεις φέρεται να έχουν χρησιμοποιήσει τα drones Fly Eye, για 34 αποστολές μάχης εντός της ελεγχόμενης από τον εχθρό περιοχής από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όπου αυτά τα drones έχουν εντοπίσει περίπου 309 εχθρικούς στόχους.

Warmate Kamikaze Drones 


Εκτός από τα αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Fly Eye, η Ουκρανία έχει επίσης παραγγείλει δύο επίγεια συστήματα για 20 αεροσκάφη καμικάζι Warmate χρησιμοποιώντας τα κεφάλαια της Monobank. 

Αναπτύχθηκε επίσης από την WB Electronics... Το Warmate περιγράφεται ως μια πολωνική εναλλακτική λύση στα αμερικανικά drones Switchblade

Είναι ένα μικρό drone που εκτοξεύεται χρησιμοποιώντας καταπέλτη και μπορεί να μεταφέρει ισχυρές εκρηκτικές, σωρευτικές ή θερμοβαρικές κεφαλές βάρους έως και ενός κιλού. Το drone μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον εχθρικών οχημάτων προσωπικού, συστημάτων ραντάρ, πυραύλων εδάφους-αέρος (SAM) και άλλων ελαφρά θωρακισμένων αντικειμένων. 

Το Warmate καταδύεται από υψόμετρο 150-300 μέτρων για να χτυπήσει τον στόχο στο πιο ευάλωτο μέρος, όπως φάνηκε σε βίντεο που κυκλοφόρησε από την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών στις 22 Ιουλίου, που δείχνει ένα drone Warmate να χτυπά ένα ρωσικό στρατόπεδο στο κατεχόμενο Enerhodar. , στη βορειοδυτική περιοχή Zaporizhzhia.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα Fly Eye, Matrice Multicopter και Warmate είναι μόνο τα πρώτα από τα πολλά drones που σκοπεύει να αγοράσει η Ουκρανία ως μέρος του έργου Army of Drones. 

Από τις 30 Ιουλίου, περισσότερα από 630 εκατομμύρια UAH (7,1 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) δωρεές έχουν συγκεντρωθεί για αυτό το έργο, σύμφωνα με το Υπουργείο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας. Περίπου 400 Ουκρανοί στρατιώτες είναι έτοιμοι να εργαστούν ως χειριστές drone στο πλαίσιο του προγράμματος Army of Drones. 

Επί του παρόντος, οι χειριστές drone εκπαιδεύονται, αλλά σύντομα θα προστεθούν άλλα δέκα σχολεία για την εκπαίδευση περισσότερων χειριστών. «Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι στρατιωτικοί μαθαίνουν δεξιότητες ελέγχου και καμουφλάζ drone, εξασκούνται στο πτητικό έργο και αναπτύσσουν τακτικές ελέγχου drone», δήλωσε το υπουργείο στις 30 Ιουλίου.

eurasiantimes.com

Σχόλια