Ιράν Ρωσία Λευκορωσία και Αρμενία σε κοινή άσκηση drone...

Άσκηση drone στο Ιράν, Αύγουστος 2022
(φωτογραφία: TASNIM NEWS AGENCY)

Το Ιράν, η Ρωσία, η Λευκορωσία και η Αρμενία συμμετέχουν σε κοινή στρατιωτική άσκηση drone στο Kashan στο κεντρικό Ιράν. Η άσκηση ξεκίνησε τη Δευτέρα
, λίγες μέρες αφότου οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι οι Ρώσοι αξιωματούχοι εκπαιδεύονταν να χρησιμοποιούν ιρανικά drones . 

Πάνω από 70 στρατιώτες από τις 4 χώρες συμμετέχουν στην άσκηση, που περιλαμβάνει 5 στάδια...φυσικής κατάστασης και σκοποβολής και 4 ενότητες drone, συμπεριλαμβανομένης εναέριας αναγνώρισης για τρεις ημέρες, αεροπορικής υποστήριξης, διόρθωσης πυρών πυροβολικού και αναγνώρισης. Αυτά δήλωσε ο ταξίαρχος του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) Ali Bilali σε ιρανικά μέσα ενημέρωσης. 

Η άσκηση, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2015 από τη Ρωσία, Καζακστάν και το Ιράν, θα ολοκληρωθεί στις 6 Σεπτεμβρίου.

Την Πέμπτη, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Βεντάντ Πατέλ είπε στους δημοσιογράφους ότι οι ΗΠΑ, ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν ότι Ρώσοι αξιωματούχοι πραγματοποίησαν εκπαίδευση στο Ιράν τις τελευταίες εβδομάδες στο πλαίσιο της προγραμματισμένης μεταφοράς μη επανδρωμένων αεροσκαφών. 

"Θα επιβάλουμε σθεναρά όλες τις κυρώσεις τόσο στο ρωσικό όσο και στο ιρανικό εμπόριο όπλων, δήλωσε ο Πατέλ

"Παραμένουμε απίστευτα ανήσυχοι για τη χρήση και τη διάδοση UAV από το Ιράν . Έχουν χρησιμοποιηθεί για να επιτεθούν στις δυνάμεις των ΗΠΑ, στους εταίρους μας στην περιοχή και σε διεθνείς ναυτιλιακές οντότητες. Θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά των κυρώσεων, για να να αποτρέψουμε και να διαλύσουμε το δίκτυο προμηθειών σε υλικά και τεχνολογία που σχετίζεται με τα UAV στο Ιράν».

jpost.com

Σχόλια