Δεκ. 2019 το "ΒΗΜΑ" αποκάλυπτε ενδιαφέρον προμήθειας ειδικών συστημάτων Βρετανίας και Ισραήλ & λογισμικών όπως το “Pegasus”


Όπως αποκαλύπτει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο «Βήμα της Κυριακής» 14 Δεκ. 2019... 

Πανάκριβο σύστημα που έχει στόχο να αρχίσει να παρακολουθεί άμεσα το Viber, το WhatsΑpp και άλλες δεκάδες εφαρμογές επικοινωνιών μέσω Internet στοχεύoυν να αποκτήσoυν η ΕΥΠ αλλά και η ΕΛ.ΑΣ.!


Προμήθεια ειδικών συστημάτων μέσω Βρετανίας και Ισραήλ. Στόχος οι «μυστικές συνομιλίες» κυκλωμάτων μέσω διαδικτυακών εφαρμογών 


Τα συστήματα που επίκειται ν’ αποκτήσουν οι ελληνικές αρχές είναι κυρίως αυτά Ισραηλινών ή βρετανικών εταιρειών κι έχουν αρχικά τη δυνατότητα να καταγράφουν τον κύκλο των επαφών τηλεφωνικών συνομιλιών μέσω Viber, WhαtsΑρρ κ.λπ. καθώς και το στίγμα των τηλεφώνων που πραγματοποιούν τις κλήσεις.

Κάτι που θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό για να μπορεί να εντοπίζονται ύποπτοι σε χώρους όπου διαπράττονται εγκληματικές ενέργειες αλλά κι ύστερα να δημιουργούνται σχεδιαγράμματα με τα μέλη εγκληματικών οργανώσεων με βάση την αλληλουχία των κλήσεων.

Υφαρπαγή μηνυμάτων, αρχείων, συνομιλιών

Επίσης αυτό το σύστημα παρέχει σημαντική δυνατότητα για υφαρπαγή των αρχείων και των μηνυμάτων που ανταλλάσσονται μέσω Viber και Whatsapp. Ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης και τον περιεχομένου των συνομιλιών, αφού φαίνεται να υπάρχει η δυνατότητα -σε συνεννόηση με ορισμένες εταιρείες διαδικτυακών εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας και διεθνή αστυνομική συνεργασία -να δίνονται οι κλειδάριθμοι αποκρυπτογράφησης των συνομιλιών.

Επίσης μελετάται και η απόκτηση ειδικών λογισμικών όπως του “Pegasus”, ισραηλινής εταιρείας, ώστε να παγιδεύεται μέσω αποστολής μηνυμάτων το ύποπτο τηλέφωνο και να καταγράφονται όλες οι κινήσεις που πραγματοποιεί ο χρήστης από οποιαδήποτε συμβατική ή διαδικτυακή εφαρμογή.

Σχόλια