Ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας αποκλείει κατάπαυση του πυρός ή παραχωρήσεις στη Ρωσία


Ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Μιχάιλο Ποντόλιακ, απέρριψε το ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός με τη Ρωσία και είπε ότι το Κίεβο δεν θα δεχόταν καμία συμφωνία με τη Μόσχα που να περιλαμβάνει εκχώρηση εδαφών. 

"Ο πόλεμος δεν θα σταματήσει (μετά από οποιεσδήποτε παραχωρήσεις). Απλώς θα τεθεί σε παύση για κάποιο χρονικό διάστημα", δήλωσε στο Reuters σε συνέντευξή του στο προεδρικό γραφείο το Σάββατο." Ο Podolyak είπε ότι η πραγματοποίηση παραχωρήσεων θα είναι μπούμερανγκ για την Ουκρανία, επειδή η Ρωσία θα απαντούσε σκληρότερα μετά από οποιαδήποτε διακοπή των μαχών. 

«Μετά από λίγο, με μεγαλύτερη ένταση, οι Ρώσοι με ανανεωμένο οπλοστάσιο και προσωπικό, θα ξεκινήσουν μια νέα επίθεση, ακόμη πιο αιματηρή και ευρείας κλίμακας». είπε ο Podolyak. 

«Η Ρωσία δεν μπορεί να μείνει στη μέση γιατί θα (αναπτύξει) μια «ρεβανσιστική» διάθεση και θα είναι ακόμα πιο σκληρή». Ο Podolyak απέρριψε επίσης τις εκκλήσεις για επείγουσα κατάπαυση του πυρός, που θα περιλαμβάνει τις ρωσικές δυνάμεις να παραμείνουν σε εδάφη που έχουν καταλάβει στη νότια και ανατολική Ουκρανία, λέγοντας ότι «οι (ρωσικές) δυνάμεις πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα και μετά από αυτό θα είναι δυνατή η επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας». 

Ο επικεφαλής του Γραφείου του Ουκρανού Προέδρου Αντρίι Γιέρμακ επανέλαβε τα λόγια του Ποντόλιακ, γράφοντας στο Twitter την Κυριακή ότι «ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει με την πλήρη αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ουκρανίας».

Σχόλια