Νέα δεδομένα δείχνουν ότι το φάρμακο αντισωμάτων GSK-Vir δρα ενάντια σε όλες τις μεταλλάξεις Όμικρον

Το Sotrovimab, μια θεραπεία αντισωμάτων για τον COVID-19 που έχει εγκριθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει αποδειχθεί αποτελεσματική έναντι ΟΛΩΝ των νέων μεταλλάξεων στην πρωτεΐνη ακίδας της παραλλαγής Omicron, ΟΧΙ μόνο των βασικών μεταλλάξεων. 

Οι δοκιμές περιελάμβαναν ΟΛΕΣ τις 37 μεταλλάξεις που εντοπίστηκαν μέχρι σήμερα στην πρωτεΐνη ακίδας. Το Sotrovimab μείωσε τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου σε άτομα με ήπιο έως μέτριο COVID-19 κατά 79% σε δοκιμές

Δεδομένης της λιγότερο από τριπλάσιας πτώσης στην εξουδετέρωση κατά τη διάρκεια των δοκιμών, οι προγραμματιστές είναι βέβαιοι ότι, το Sotrovimab θα συνεχίσει να παρέχει σημαντικό όφελος για την έγκαιρη θεραπεία ασθενών, που ελπίζουν να αποφύγουν τις πιο σοβαρές συνέπειες του COVID-19. 

Τα εγχυόμενα αντισώματα είναι μόνο ένα εργαλείο στο οπλοστάσιο των θεραπειών για τον COVID, αλλά θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για άτομα με ανοσοκαταστολή που δεν ανταποκρίνονται επαρκώς στα εμβόλια και βοηθούν στη μείωση των επιπτώσεων του ιού σε όσους είναι πιο ευαίσθητοι σε σοβαρές ασθένειες.

 

Σχόλια