Πώληση από ΗΠΑ drone αξίας 4,1 εκατ. $ μέσω FMS σε συμμαχική χώρα

Η αμερικανική αμυντική εταιρεία AeroVironment ανακοίνωσε μια σύμβαση με το Υπουργείο Άμυνας της Αμερικής, για την προμήθεια συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAS), μέσω του προγράμματος Foreign Military Sales (FMS), σε μια άγνωστη συμμαχική χώρα.

Η συμφωνία 4,1 εκατομμυρίων $ αφορά στην παράδοση drones Puma και Wasp, πακέτα αρχικών ανταλλακτικών και υπηρεσίες υποστήριξης στη συμμαχική χώρα έως το 2022.


Το Puma είναι ένα μικρό drone για υποστήριξη των ενόπλων δυνάμεων κατά τη διάρκεια χερσαίων και θαλάσσιων επιχειρήσεων.
Μπορεί να λειτουργήσει έως και 2,5 ώρες σε εμβέλεια 12,4 μιλίων (20 χιλιομέτρων). Είναι εξοπλισμένο με μια κεραία εκτεταμένης εμβέλειας και αισθητήρες με βελτιωμένες δυνατότητες απεικόνισης.

Το Wasp είναι ένα ελαφρύ drone που προσφέρει «καλύτερες στην κατηγορία» δυνατότητες, όπως ελιγμούς, ανώτερη απεικόνιση, κρυπτογραφημένο βίντεο και εξαιρετική ευκολία στη χρήση. Διαθέτει προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα που επιτρέπουν στους χειριστές να πλοηγούν χειροκίνητα ή αυτόνομα σε διάφορα εδάφη.

Ο αντιπρόεδρος της AeroVironment Trace Stevenson δήλωσε σε σχετικό δελτίο Τύπου : «Συμμαχικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να υιοθετούν και να αναπτύσσουν μικρά ετοιμοπόλεμα drone της AeroVironment, προκειμένου να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της αποστολής και η ασφάλεια της δυνάμεων τους»

Σχόλια