Ρωσία και Ελλάδα υπέγραψαν 4 συμφωνίες και μνημόνιο ανάπτυξης και χρήσης λέιζερ (petawatt & exawatt class)

Σύμφωνα με το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS...Ρωσία και Ελλάδα υπέγραψαν πέντε συμφωνίες στον απόηχο των συνομιλιών μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, οι δύο χώρες υπέγραψαν το Κοινό σχέδιο δράσης μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας 2022-2024, ανέφερε το Κρεμλίνο στην ιστοσελίδα του. Η Ρωσία και η Ελλάδα υπέγραψαν επίσης το πρωτόκολλο για την τροποποίηση της Συμφωνίας της 10ης Απριλίου 1991 μεταξύ της ΕΣΣΔ και της Ελληνικής Δημοκρατίας για την πρόληψη ναυτικών επεισοδίων εκτός χωρικών υδάτων.

Εξάλλου, υπεγράφησαν δύο μνημόνια: για αμοιβαία κατανόηση για τη συνεργασία για την ανάπτυξη και χρήση λέιζερ κλάσης petawatt και exawatt μεταξύ του Υπουργείου Επιστημών και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ρωσίας και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελλάδας και για την αμοιβαία κατανόηση για την τεχνική συνεργασία στη φορολογική διοίκηση μεταξύ της Ομοσπονδιακής Φορολογικής Υπηρεσίας της Ρωσίας και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων της Ελλάδας.

Ένα άλλο έγγραφο είναι το πρόγραμμα κοινών δράσεων μεταξύ της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας και του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας για το 2022-2024.

tass

Σχόλια