Η Ρωσία ανακοίνωσε τη σύλληψη 3 Ουκρανών κατασκόπων! Κλιμακώνεται η ένταση

Οι ρώσικες υπηρεσίες ασφαλείας (FSB) ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνέλαβαν τρεις Ουκρανούς κατασκόπους, ο ένας εκ των οποίων ετοίμαζε «επίθεση» με εκρηκτικά, την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ των δύο χωρών.

Η FSB δεν διευκρίνισε σε ποιες περιοχές ή πότε συνελήφθησαν οι Ουκρανοί που φέρονται να είναι κατάσκοποι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας, δύο μεταξύ των προσώπων αυτών «έφθασαν στη Ρωσία για να συλλέξουν πληροφορίες και να καταγράψουν με φωτογραφίες και βίντεο εγκαταστάσεις στρατηγικής σημασίας και υποδομές μεταφορών».

«Ένα κοντόκανο όπλο και ένα αυτόματο όπλο, καθώς και εξοπλισμός ατομικής προστασίας, βρέθηκαν στο όχημα που χρησιμοποιούσαν», ανέφεραν οι υπηρεσίες ασφαλείας.

Σύμφωνα με την FSB, αυτοί οι δύο άνδρες «ομολόγησαν ότι είχαν στρατολογηθεί» από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας (SBU), με αντάλλαγμα 10.000 δολάρια.

Ο τρίτος ύποπτος «συνελήφθη επ’ αυτοφώρω με μέσα καταστροφής ενώ πήγαινε στον χώρο του εγκλήματος». Σύμφωνα με την FSB, αυτός ο τελευταίος συνελήφθη με δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς με ισχύ που ισοδυναμεί με 1,5 κιλό TNT.

Η FSB ανακοίνωσε επίσης την καταδίκη, σε άλλη υπόθεση, ενός αξιωματικού που φέρεται να ανήκει στις υπηρεσίες πληροφοριών του ουκρανικού στρατού σε εξίμισι χρόνια κάθειρξης από ρωσικό δικαστήριο.

Αυτός ο φερόμενος ως πράκτορας, που συνελήφθη τον Ιούλιο, κρίθηκε ένοχος για το ότι είχε «συντονίσει την ετοιμασία και την εποπτεία μιας ομάδας δολιοφθοράς που εστάλη σε ρωσικό έδαφος από την Ουκρανία».

Η Ρωσία ανακοινώνει τακτικά τη σύλληψη προσώπων που παρουσιάζει ως κατασκόπους ή «δολιοφθορείς» που εργάζονται για την Ουκρανία, κυρίως στην Κριμαία, χερσόνησο που προσάρτησε το 2014.

Οι συλλήψεις που ανακοινώθηκαν σήμερα έγιναν γνωστές εν μέσω έντασης στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, με το Κίεβο να εκφράζει φόβους για επικείμενη εισβολή ενώ η Μόσχα κατηγορείται ότι έχει συγκεντρώσει στρατεύματα στα σύνορα. 

militaire.gr

Σχόλια