Δριμεία κριτική Σούλτς στον Σόιμπλε...

«Ίσως να ακούγεται κυνικό, αλλά στις Βρυξέλλες είναι η ώρα της εκδίκησης». Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός αποδίδει τον τρόπο με τον οποίο ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν την προσφυγική κρίση στον τρόπο που διαχειρίστηκε η Γερμανία την οικονομική κρίση.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
φέρει μερίδιο ευθύνης στην όλο και μεγαλύτερη έλλειψη αλληλεγγύης στην Ευρώπη, λέει ο Μάρτιν Σουλτς στο νέο τεύχος του περιοδικού Der Spiegel που κυκλοφορεί αύριο Σάββατο. «Η σκληρή στάση ορισμένων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στην προσφυγική κρίση δεν στρέφεται τόσο εναντίον της 'Αγκελα Μέρκελ ή του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, όσο εναντίον κάποιων συγκεκριμένων ανθρώπων στην Βίλχελμστρασε του Βερολίνου».
«Τώρα πληρώνουμε το λογαριασμό γι΄ αυτή τη συμπεριφορά»
«Αναμφίβολα για πολλούς (ο Β. Σόιμπλε) προκαλεί», λέει ο Μ. Σουλτς
Στην οδό Βίλχελμστρασε του Βερολίνου στεγάζεται το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. «Αναμφίβολα για πολλούς (ο Β. Σόιμπλε) προκαλεί», λέει ο Μ. Σουλτς και προσθέτει: «Τώρα πληρώνουμε το λογαριασμό γι΄ αυτή τη συμπεριφορά» κατά τη διάρκεια της ευρωκρίσης. Το διάστημα εκείνο, σύμφωνα με τον ίδιο, ορισμένοι από τη Γερμανία ήθελαν να δείξουν τη δύναμή τους και αρέσκονταν στο να επιβάλουν σε άλλους να μάθουν από το γερμανικό παράδειγμα.
Παράλληλα ο πρόεδρος του ΕΚ στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλει ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ να αποσπάσει μεγαλύτερη ευελιξία στην τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης. «Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι ο γάλλος πρόεδρος έχει εντελώς διαφορετικά προβλήματα. Η Γαλλία χρειάζεται περισσότερη αστυνομία, δυνάμεις ασφαλείας, προσπάθειες ενσωμάτωσης», επισημαίνει ο Μάρτιν Σουλτς, αλλά διευκρινίζει ότι οι όροι θα εξακολουθήσουν να ισχύουν. «Όταν όμως κάποιος επιμένει μόνο στην δική του ερμηνεία, αυτό φαντάζει γρήγορα δασκαλίστικο».
Κώστας Συμεωνίδης,http://www.dw.com

Σχόλια