Καταδικάστηκε το ζεύγος Παπαντωνίου, σε ποινή φυλάκισης 4 ετών..ΤΩΡΑ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ.

Σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, όπως και πρωτόδικα, καταδικάστηκαν σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του, Σταυρούλα Κουράκου,
για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» του 2009 (πλημμέλημα).
Η ποινή είναι μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως ενώ το δικαστήριο επέβαλε χρηματικό πρόστιμο για καθέναν από το ζεύγος 10.000 ευρώ και απέρριψε το αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της ποινής.
Παράλληλα, επιδίκασε α καταβάλουν ο καθένας ξεχωριστά το ποσό των 20.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης του ελληνικού Δημοσίου, που παρέστη ως πολιτικός ενάγων στη δίκη.
Το δικαστήριο απέρριψε τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του ζεύγους Παπαντωνίου και τους κήρυξε ένοχους με το σκεπτικό ότι «με πρόθεση» απέκρυψαν από τη δήλωση πόθεν έσχες την κατάθεση της Σταυρούλας Κουράκου στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία, η οποία αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ.
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε συνοπτικά το σκεπτικό της καταδίκης του ζεύγους Παπαντωνίου, αναλύοντας όλη την πορεία της κατάθεσης των 1.311.000 ευρώ από το 2000, όταν ανοίχτηκε ο τραπεζικός λογαριασμός στην ελβετική τράπεζα μέχρι και το 2010, οπότε τα χρήματα αυτά επαναπατρίστηκαν σε λογαριασμό των γιων της κυρίας Κουράκου από τον πρώτο της γάμο.
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου κατέληξε πως υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης του επίμαχου ποσού και ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου γνώριζε εξαρχής την κατάθεση της συζύγου του στην Ελβετία λόγω και του ρόλου που έπαιξε στην εξαγωγή του ποσού ο κουμπάρος του, Γιώργος Κανδαλέπας.
«Υπήρξε μακρά και συντονισμένη προσπάθεια απόκρυψης του ποσού» τόνισε ο πρόεδρος.
Το δικαστήριο παράλληλα δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στο πρόσωπο των κατηγορουμένων.
http://olympia.gr/

Σχόλια