Από 13 του Νοέμβρη.. η Γαλλία αναστέλλει την συνθήκη Σένγκεν

Η Γαλλία αναστέλλει για το  χρονικό διάστημα μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, την θεώρηση Σένγκεν στο έδαφός της και η απόφαση θα ξεκινήσει να ισχύει από τις 13 Νοεμβρίου. Την απόφαση  αυτή υπέγραψε  ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.
Πέρα από τα σύνορα της Γαλλίας με τους Ευρωπαίους γείτονές της,
θα γίνονται  συνοριακοί έλεγχοι  για την επαλήθευση των εγγράφων αυτών που εισέρχονται στην επικράτεια της χώρας. Σύμφωνα με την «Komsomolskaya Pravda», για τους Ρώσους τουρίστες, αυτή η αυστηροποίηση των κανόνων θα οδηγήσει μόνο σε απώλεια χρόνου για συμπληρωματικούς ελέγχους στα σύνορα, αλλά οι πρόσφυγες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα είναι απίθανο   να επισκεφθούν  τη Γαλλία. Ο υπουργός Εσωτερικών Bernard Cazeneuve εξήγησε στους δημοσιογράφους ότι το μέτρο αυτό παίρνεται σχετικά με τη διεξαγωγή στην Γαλλική  Πρωτεύουσα, μια διεθνούς διάσκεψης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για τις κλιματικές αλλαγές . Το σύνολο των Γαλλικών υπηρεσιών   επιβολής του νόμου (Η αστυνομία)  φοβούνται τρομοκρατικές επιθέσεις από την οργάνωση του ‘ισλαμικού  κράτους» ( τρομοκρατική οργάνωση απαγορευμένη στην Ρωσική Ομοσπονδία).
Νωρίτερα, οι ηγέτες της ISIS  αποκαλούσαν   τη Γαλλία  ότι ήταν ένας από τους κύριους στόχους τους.
Επιπλέον, το Παρίσι φοβάται πραγματοποίηση μη εξουσιοδοτημένων μαζικών δράσεων  πολιτικής ανυπακοής.  Ιδιαίτερη θα είναι η προσοχή της αστυνομίας και των συνοριακών υπηρεσιών της χώρας στους ελέγχους  στα βόρεια σύνορα του κράτους.
Η Χώρα σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει  κινητά  συνεργεία ελέγχων  στα σύνορα , επειδή βασικά οι μεθοριακές  υποδομές  προηγουμένως είχαν  καταργηθεί  από τις Γαλλικές αρχές.
ADVERTISEMENT
Νωρίτερα σε συνέντευξη με την Pravda.ru  o  Βούλγαρος  δημοσιογράφος και Blogger Πλάμεν Πάσκοφ σημείωσε ότι οι περισσότεροι πρόσφυγες που φτάνουν στην Ευρώπη  δεν έρχονται  από τη Συρία, αλλά από  25 διαφορετικά κράτη. Επιπλέον, ο εμπειρογνώμονας πιστεύει ότι πολλοί από τους πρόσφυγες είναι στην πραγματικότητα συγκαλυμμένοι  υποστηρικτές των τρομοκρατών και τους αποκάλεσε  «Δούρειους  ίππους  εισβολής» στην Ευρώπη.
http://politikus.ru

Σχόλια