Πώς ένας μόνο Έλληνας ανάγκασε αεροπορική εταιρεία να ονομάζει τη FYROM, FYROM !

Του αξίζουν θερμά-συγχαρητήρια για τη μαχητικότητά του!
Επί ενάμιση χρόνο, ο αναγνώστης του blog taxalia, που έκανε γνωστό το λεγόμενο «μακεδονικό» ζήτημα, σε όλο τον κόσμο, πίεζε με επιστολές, τηλεφωνήματα και αναφορές (τις οποίες….
έχουμε στη διάθεσή μας) τη Σουηδική αεροπορική εταιρεία SAS, να ονομάζει FYROM την ΠΓΔΜ στους χάρτες που περιέχονται στο περιοδικό, που βρίσκει κάθε επιβάτης στο κάθισμά του.
Ο αναγνώστης Σ.Κωνσταντινίδης από τη Μακεδονία (τη μία και μοναδική), δεν απευθύνθηκε μόνο στην εταιρεία, αλλά και στις αρχές της Σουηδίας, σε ινστιτούτα καταναλωτών κ.λ.π. τονίζοντάς τους την υποχρέωσή τους να αναγράφουν τη χώρα, όπως είναι αναγνωρισμένη στον Ο.Η.Ε.
Τελικά, η SAS άλλαξε τους χάρτες, που έχει πάγια, σε κάθε τεύχος και ιδού:
Ο χάρτης σε όλα τα προηγούμενα τεύχη – τα Σκόπια γράφονται MACEDONIA:

Ο χάρτης στο τελευταίο τεύχος – τα Σκόπια γράφονται FYROM :

Μπορείτε και μόνοι σας να διαπιστώσετε την τεράστια επιτυχία του αναγνώστη:
Δείτε εδώ ένα παλιότερο τεύχος (Απρ.2015): https://scandinaviantraveler.com/sites/default/files/st_1504.pdf
Δείτε εδώ το τελευταίο τεύχος (Οκτ.2015): https://scandinaviantraveler.com/sites/default/files/st1510.pdf
Σκεφτείτε τώρα τα παραπάνω, σε αντιδιαστολή με το ελληνικό (:) Υπουργείο Παιδείας, το οποίο, παρά τις χιλιάδες διαμαρτυρίες, διατηρεί στο βιβλίο ιστορίας της Γ’ Λυκείου, τον χάρτη, που αναγράφει την περιοχή που λεγόταν «Δημοκρατία του Βαρδάρη» κατά τον Β’ παγκ.πόλεμο, ως «Μακεδονία» !
Αυτονόητο είναι ότι οι Σκοπιανοί, μόλις το εντοπίσουν θα λυσσάξουν να το επαναφέρουν στο «Macedonia». Ε, ας κάνει κάτι και το ελληνικό κράτος ! Οι καλά αμειβόμενοι πολιτικοί και διπλωμάτες μας δηλαδή.
Ναι, αυτός είναι πατριώτης. Όχι σαν κάτι καραγκιόζηδες, σε δήθεν πατριωτικά blogs,. με περικεφαλαίες, που γράφουν ό,τι σαβούρα κατεβάζει το ανόητο μυαλό τους και θέλουν να τη διαδώσουμε κιόλας !

http://makpress.blogspot.com/2015/10/fyrom-fyrom.html

Σχόλια