Ποινική δίωξη για κακούργημα στην Κατερίνα Σαββαΐδου

Κατηγορούμενη για κακούργημα είναι η πρώην γενική γραμματέας δημοσίων εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.
Πιο συγκεκριμένα διώκεται για το αδίκημα της απόπειρας
απιστίας στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
Πριν από τρεις μέρες η Κατερίνα Σαββαΐδου είχε κληθεί να καταθέσει ως ύποπτη για τον εν λόγω αδίκημα, ωστόσο, οι Εισαγγελείς διαφθοράς δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις της και άσκησαν σε βάρος της ποινική δίωξη για τη σχετική κατηγορία. 
Η υπόθεση αφορά σε απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.
Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση πάγωσε επ' αόριστον το σχετικό πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ' αυτήν ο επανέλεγχος βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα. Ουσιαστικά η Κατερίνα Σαββαΐδου κατηγορείται ότι ανέσυρε μια ήδη κατατεθείσα αίτηση της εταιρείας από το 2013 και διέταξε επανέλεγχο χωρίς να έχουν προκύψει νέα στοιχεία, όπως ρητά προβλέπει ο νόμος, με απώτερο σκοπό την εξάλειψη του προστίμου. 
Η Κατερίνα Σαββαΐδου από την πλευρά της φέρεται να αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση και να υποστηρίζει ότι σε όλη της θητεία της κινήθηκε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. 

Σχόλια