Προκλητική προσπάθεια εκφοβισμού εισαγγελέων – Ποιοι και γιατί θέλουν να «εκδικηθούν» έντιμους δικαστές!

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ εκφοβισμού (και εκδίκησης;) των εισαγγελέων που προσπαθούν με πενιχρά μέσα να ασκήσουν έντιμα το λειτούργημά τους συνεχίζεται! Φαίνεται ότι τα απομεινάρια ενός απερχόμενου διεφθαρμένου συστήματος, αν και στα τελευταία τους (…), δεν παύουν να δίνουν τις ύστατες μάχες για να διατηρήσουν την αρρωστημένη επιρροή τους. Προ ολίγων ημερών ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος ενημερώθηκε για την εις βάρος του εκκίνηση αμφιβόλου νομιμότητος πειθαρχικής διαδικασίας. Ο κ. Ζαγοραίος «κατηγορείται» ότι για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης πολύ σημαντικής και «ευαίσθητης» υπόθεσης επέλεξε περισσότερους του ενός εισαγγελείς. Είναι μια επιλογή που, πέραν της προφανούς προσπάθειας προστασίας της διαφάνειας της διαδικασίας, έχει ήδη κριθεί με βούλευμα του Συμβουλίου των Πλημμελειοδικών έπειτα από σχετικό αίτημα των συνηγόρων του κατηγορουμένου. Επιρρίπτονται ευθύνες για κάτι που έχει γίνει κατ’ επανάληψη σε ακόμη μία προσπάθεια εκφοβισμού αδέκαστων λειτουργών.
Ισως γιατί η Δικαιοσύνη έχει μπροστά της σημαντικότατες υποθέσεις, όπως της λίστας «Λαγκάρντ», των εξοπλιστικών, των θαλασσοδανείων των ΜΜΕ κ.ά. Σε κύκλους του Αρείου Πάγου αλλά και της Εισαγγελίας Εφετών συζητιέται εντόνως ότι κινήθηκε μια διαδικασία που παραβιάζει κάθε κανόνα του οργανισμού των δικαστηρίων και ενδεχομένως συνιστά αυτή καθεαυτή πειθαρχικό, ίσως και ποινικό, παράπτωμα όσων αναμείχθηκαν σε αυτήν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νομιμότητα της ανάθεσης μιας προκαταρκτικής εξέτασης σε περισσότερους του ενός εισαγγελείς έχει κριθεί με αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών!
Η νέα πρόκληση που τραυματίζει το κύρος της Δικαιοσύνης για ακόμη μία φορά δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορη την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Επίσης, είναι απορίας άξιο τι θα πράξει ο, ιδιαιτέρως ευαίσθητος σε αντίστοιχα ζητήματα αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα Διαφθοράς Δ. Παπαγγελόπουλος. Οταν, μάλιστα, του ετέθη το θέμα, δήλωσε άγνοια, άλλα τόνισε ότι, αν όντως ισχύει, είναι πολύ σοβαρό και θα ερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα.

Από την ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εικόνα 2: Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα Διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος


olympiada 

Σχόλια