Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

Λιου σε Ντάισελμπλουμ: Προχωρήστε σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους...

Nέα αμερικανική παρέμβαση των ΗΠΑ προς την Ευρωζώνη σημειώθηκε για το ζήτημα του ελληνικού χρέους
Μήνυμα προς τους εταίρους πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να παροτρύνουν την Ευρώπη να προχωρήσει σε αξιόλογη ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους έστειλε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού,
σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Ο κ. Λιού τόνισε ταυτόχρονα πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει τις απαραίτητες βαθιές μεταρρυθμίσεις, και ανέφερε στον κ. Ντάισελμπλουμ ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίζει να παρακολουθεί προσεκτικά την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
ADVERTISEMENT
Τέλος, παρά το γεγονός ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει δεσμευθεί πως θα συνεισφέρει χρηματοδοτικά στο νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως το ΔΝΤ θα πρέπει να συνεχίσει να συνεργάζεται με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.
Οι Ευρωπαίοι εταίροι προκρίνουν ως λύση για την ελάφρυνση του χρέους τη θέσπιση ενός πλαφόν στο ετήσιο κόστος εξυπηρέτησής του, το οποίο θα ισοδυναμεί με το 15% του ελληνικού ΑΕΠ. Καθ' αυτόν τον τρόπο, η ετήσια δημοσιονομική επιβάρυνση για την πληρωμή του χρέους θα συνδέεται με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και εάν οι ρυθμοί αύξησης του ΑΕΠ είναι χαμηλοί, το κόστος εξυπηρέτησης θα είναι ανάλογα μικρό. http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.