Μόνο.. 8,5 εκατομ.οχήματα VW ανακαλούνται στην Ευρώπη...

Ο γερμανικός όμιλος VW θα προχωρήσει πανευρωπαϊκά σε ανάκληση 8,5 οχημάτων. Εντολή ανάκλησης 2,4 εκατομ. οχημάτων που φέρουν το λογισμικό παραποίησης τιμών των ρύπων έδωσε η Γερμανική Υπηρεσία Ασφάλειας Οχημάτων.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen αποφάσισε να ανακαλέσει 8,5 εκατομμύρια οχήματα πανευρωπαϊκά, ως συνέπεια του σκανδάλου παραποίησης στις τιμές ρύπων σε ντιζελοκίνητα οχήματά της. Η σχετική ανακοίνωση έγινε σήμερα στην έδρα του ομίλου, το Βόλφσμπουργκ της Κάτω Σαξονίας.
Εν τω μεταξύ, απορρίπτοντας την πρόταση της Volkswagen για ανάκληση των ντιζελοκίνητων οχημάτων που φέρουν το λογισμικό που ευθύνεται για την παραποίηση στις τιμές των ρύπων, η Γερμανική Υπηρεσία Ασφάλειας Οχημάτων (ΚΒΑ) έδωσε σήμερα εντολή στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να προχωρήσει στην ανάκληση 2,4 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στη Γερμανία.
Η διαδικασία ανάκλησης, που δίνει νέες διαστάσεις στο σκάνδαλο της VW, θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2016 υπό την επίβλεψη της KBA, δήλωσε σήμερα από το Βερολίνο ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ. Την επιβολή του ασυνήθιστου αυτού μέτρου αιτιολόγησε ο κ. Ντόμπριντ επικαλούμενος τις διαστάσεις που έχει λάβει στο μεταξύ το σκάνδαλο παραποίησης.

Σχόλια