Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

Τουρκία..Δολοφόνησε 195 κι η ΕΕ της έδωσε 3δις. Τωρα ζητά και την Κύπρο..

Λάφυρα εξασφάλισε σε όλα τα επίπεδα η Άγκυρα για να συνεργασθεί στο προσφυγικό ζήτημα με την Ε.Ε., πλην όμως, τώρα ζητά κι άλλα.
Ο Ερντογάν...

 προσημείωσε και υποθήκη για ξεπάγωμα πέντε διαπραγματευτικών κεφαλαίων που έχει μπλοκάρει μονομερώς η Κυπριακή Δημοκρατία. Η Κομισιόν διαβεβαίωσε την Άγκυρα ότι θα ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες της και στο Κυπριακό.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η Άγκυρα έθεσε τις αξιώσεις της για διατήρηση των εγγυήσεων αλλά και για μόνιμες παρεκκλίσεις, με πρόσχημα την εξασφάλιση της διζωνικότητας του κράτους που θα προκύψει ως αποτέλεσμα μιας ενδεχόμενης λύσης. Στα ανταλλάγματα, πέντε τον αριθμό, είναι πέραν της οικονομικής βοήθειας και η ελευθέρωση των ευρωπαϊκών θεωρήσεων διαβατηρίων για 75 εκατομμύρια Τούρκους πολίτες.
Ωστόσο, η Τουρκία θεωρεί ότι η δέσμευση της Κομισιόν δεν αποτελεί εγγύηση για ξεπάγωμα κεφαλαίων και σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε από τις Βρυξέλλες εγγυήσεις για άρση του κυπριακού βέτο, αφήνοντας να διαρρεύσει ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αναστείλει την εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης για το προσφυγικό. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Φεριντούν Σινιρλίογλου, ο οποίος ανέφερε πως «η ΕΕ ανακάλυψε την Τουρκία ξανά. Έρχονται πότε-πότε και μας απασχολούν και στο τηλέφωνο». Ωστόσο, πρόσθεσε, «η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που τη θυμούνται μόνο όταν υπάρχει κρίση. Η Τουρκία είναι μια μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα και έτσι θα μείνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.