Μεγαλύτερη υποστήριξη από την Ε.Ε..ζητάει η FRONTEX

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας επιτήρησης των συνόρων Frontex Φαμπρίς Λεγκέρι επέμεινε σήμερα στην ανάγκη να εγκαθιδρυθεί "επειγόντως" μια "ομοιογενής" ευρωπαϊκή συνοριακή πολιτική, ενώ ζήτησε επίσης από την ΕΕ μια πιο σημαντική "ανθρώπινη υποστήριξη". "Συνολικά, η συνεργασία (με τις χώρες της ΕΕ) λειτουργεί καλά. Ωστόσο,
τους τελευταίους μήνες, το δράμα των προσφύγων μάς έδειξε πως οφείλουμε να βρούμε επειγόντως μια ομοιογενή συνοριακή πολιτική", δήλωσε ο Λεγκέρι σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt και την ισπανική El Pais.
"Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως έχουμε ανάγκη μεγαλύτερη ανθρώπινη υποστήριξη εκ μέρους των χωρών (της ΕΕ). Ανθρώπους που θα μπορούσαμε να στείλουμε επί τόπου και τους οποίους έχουμε άμεση ανάγκη", επέμεινε, υπογραμμίζοντας πως "η ταχύτητα και η δυναμική των μεταναστευτικών ροών παραμένουν εξαιρετικά υψηλές". "Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση που δεν έχει υπάρξει προηγουμένως", δήλωσε ο Λεγκέρι, διευκρινίζοντας πως η Frontex έχει καταγράψει από τις αρχές του έτους "περισσότερες από 520.000 παράτυπες εισόδους" στην Ευρώπη, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Σύμφωνα με τον Λεγκέρι, "μια καταγραφή στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης θα αποτελούσε επίσης μια καλή βάση ώστε να μπορέσουμε να κατανείμουμε με συστηματικό τρόπο τους πρόσφυγες ανάμεσα στα κράτη μέλη" στη βάση του ευρωπαϊκού συστήματος ποσοστώσεων.

Σχόλια