Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Συνεχίζει η Μέρκελ...τις αιχμές κατά της Ελλάδας για την προστασία των συνόρων.

Ενημερώνοντας το γερμανικό κοινοβούλιο για τα αποτελέσματα της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε το προσφυγικό ως παγκόσμιο ζήτημα, που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αναλόγως. Τόσο σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες που ζητούν προστασία όσο και τα αίτια που οδηγούν ανθρώπους σε φυγή.
Η καγκελάριος χαρακτήρισε την προσφυγική κρίση ως μια «κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και ηθική δοκιμασία», στην οποία θα πρέπει να αντεπεξέλθει η ΕΕ. Σε αυτό το σημείο μίλησε για την τήρηση ελάχιστων προδιαγραφών από τα κράτη μέλη της ΕΕ, όπως είναι η φροντίδα και η στέγαση των προσφύγων, αλλά και η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Όπως τόνισε, η κ. Μέρκελ, φωτογραφίζοντας και την Ελλάδα, τα στάνταρντ αυτά δεν τηρούνται απ' όλους.
Ενώ χαιρέτησε την απόφαση της Συνόδου Κορυφής να δημιουργηθούν κέντρα καταγραφής για την ταυτοποίηση και την κατανομή των προσφύγων στην Ιταλία και την Ελλάδα, και «αν χρειαστεί» στη Βουλγαρία, η καγκελάριος εκτίμησε ότι η λειτουργία των κέντρων έως το Νοέμβριο αποτελεί «φιλόδοξο» στόχο. Για την κατανομή πάντως των προσφύγων θα πρέπει, κατά την άποψη της, να βρεθεί μια «μόνιμη διαδικασία».

1 σχόλιο:

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.