Αποκάλυψη για εμπλοκή πολιτικών και εκδοτών στο σκάνδαλο Λιακουνάκου: Έθαψαν την έρευνα της αμερικανικής δικαιοσύνης!

Ποιοι πολιτικοί και εκδότες – εργολάβοι λαδώθηκαν για να αγοράσει η ελληνική κυβέρνηση τα αεροσκάφη της Boeing; Όλο το παρασκήνιο από τις εποχές των «χρυσών» μιζών.
H υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών είναι ίσως το πιο αμαρτωλό σκάνδαλο των τελευταίων δεκαετιών και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περιοριστεί στα ονόματα του Άκη Τσοχατζόπουλου, του Σμπώκου και του Κάντα.
Μια από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις οπλικών συστημάτων όπου διακινήθηκε πακτωλός χρημάτων ήταν η προσπάθεια αγοράς αεροσκαφών F-15 από την Boeing, με μεσάζοντα την εταιρεία του Θωμά Λιακουνάκου.
Η μάχη που δόθηκε το 1999 στο παρασκήνιο για να αγοράσει η ελληνική κυβέρνηση τα F-15 της Boeing που αντιπροσώπευε ο Λιακουνάκος έχει πολύ… ψωμί, αν και τελικά η χώρα μας αγόρασε τα F-16 που αντιπροσώπευε η Lockheed.
Ο προϋπολογισμός της συγκεκριμένης δουλειάς ήταν 3,5 δισ. ευρώ.
Το χρήμα μοιράστηκε σε συγκεκριμένους πολιτικούς και εκδότες της εποχής που υποστήριζαν με τα πρωτοσέλιδά τους τα αεροσκάφη της Boeing.
Οι εφημερίδες τους πίεζαν με «ύμνους» υπέρ των συγκεκριμένων αεροσκαφών.
Κάποιοι μάλιστα από τους πολιτικούς που έδωσαν μάχη εκείνη την εποχή ήταν και κουμπάροι του κ. Λιακουνάκου.
Αυτά είναι γνωστά στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ.
Τελικά η «δουλειά» ναυάγησε παρά το γεγονός ότι η Boeing είχε δώσει… ζεστό χρήμα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γαία πυρί μιχθήτω – Να ανοίξει τώρα το στόμα του ο Λιακουνάκος
Στη συνέχεια η εταιρεία προσέφυγε στα αμερικανικά δικαστήρια ζητώντας να μάθει ποια ήταν η κατάληξη του ποσού που έδωσαν…
Οι αρχές των ΗΠΑ ζήτησαν δικαστική συνδρομή από την Ελλάδα.
Από το 2002, τα δικαστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών περιμένουν ακόμα τη… συνδρομή.
Και θα περιμένουν για πολλά χρόνια ακόμα, αφού όπως σας γράψαμε στην υπόθεση ενεπλάκησαν τρανταχτά ονόματα εργολάβων της ενημέρωσης.
Το Newsbomb.gr ανοίγει το φάκελο των αποκαλύψεων για τις μίζες και το μαύρο χρήμα που διακινήθηκε στα εξοπλιστικά και να είστε βέβαιοι ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν σε… χλωρό κλαρί.
Όπως άλλωστε γράψαμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, ήρθε η ώρα να σπάσει το απόστημα και ο κ. Λιακουνάκος να πει στη δικαιοσύνη όλα όσα γνωρίζει.
Τα χρήματα του ελληνικού λαού να γυρίσουν στα κρατικά ταμεία, διότι όλα αυτά τα σάπια οπλικά συστήματα και τα υποβρύχια που έγερναν τα πλήρωσε με αίμα, από το υστέρημά του ο ελληνικός λαός.

newsbomb.gr

Σχόλια