Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015

Επέστρεψε 500.000 ευρώ από τη λίστα Λαγκάρντ μετά την κατάθεση Φαλτσιανί

Το ποσό των 500.000 ευρώ δήλωσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών πως κατέβαλε τη Δευτέρα ένας επιχειρηματίας, ο οποίος αναφέρεται στον φάκελο με καταγγελίες περί εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διευκόλυνε τη διακίνηση και απόκρυψη παράνομων χρημάτων.

Δύο μόλις ημέρες μετά την κατάθεση τεσσάρων εισαγγελέων του Ερβέ Φαλτσιανί στο Παρίσι, του ανθρώπου που αρχικά υπέκλεψε τα στοιχεία απο την HSBC και έφερε στο φως τη λίστα Λαγκάρντ, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας ζήτησε να εξοφλήσει ολόκληρο το ποσό που του έχει καταλογιστεί ως φόρος από αδήλωτα εισοδήματα που εντοπίστηκαν στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας συγκαταλέγεται σε αυτούς που φέρονται να μετείχαν στην ερευνώμενη «εγκληματική οργάνωση», η οποία έκανε διευκολύνσεις σε όσους ήθελαν να αποκρύψουν μαύρο χρήμα και να το βγάλουν στο εξωτερικό.

Μάλιστα, ο επιχειρηματίας είχε κληθεί από τους αρμόδιους εισαγγελείς ως ύποπτος για το κακούργημα της φοροδιαφυγής.

Ωστόσο ο ίδιος επέλεξε να καταβάλει το ποσό που του είχε καταλογηστεί ώστε να κάνει χρήση του νόμου για το ακαταδίωκτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.