Δεν θα κάνουν μαθήματα στις 5 Οκτωβρίου οι μαθητές..

Διάλειμμα από τα μαθήματα θα κάνουν στις 5 Οκτωβρίου οι μαθητές όλης της χώρας. Στα σχολεία τους θα πάνε, αλλά μαθήματα δεν θα γίνουν, καθώς θα διοργανωθούν αθλητικές εκδηλώσεις.

Όλα αυτά, μιας και η 5η Οκτωβρίου είναι η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η οποία φέτος θα έχει θεματικό άξονα: «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».

Εκτός από τις αθλητικές εκδηλώσεις, την ίδια ημέρα θα γίνει η «εθιμική» έναρξη των Σχολικών Αγώνων (Αγώνες «ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» και Πανελλήνια Πρωταθλήματα Λυκείων Ελλάδας & Κύπρου).

Το πώς ακριβώς θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε κάθε σχολείο, θα το αποφασίσει ο σύλλογος διδασκόντων του κάθε σχολείου, ενώ το δεκαπενταμελές και όσοι οι μαθητές επιθυμούν, θα συνεργαστούν με τους εκπαιδευτικούς, ώστε να προετοιμάσουν τις εκδηλώσεις.

Τι θα γίνει σε περίπτωση που ο καιρός δεν επιτρέψει να γίνουν οι εκδηλώσεις

Σε περίπτωση που στις 5 Οκτωβρίου 2015 υπάρχουν καιρικά φαινόμενα, ή άλλοι λόγοι που δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων, αυτές μεταφέρονται με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων εντός του μηνός. Σε περίπτωση τοπικής εορτής –αργίας οι εκδηλώσεις μεταφέρονται σε άλλη μέρα, για όλα τα σχολεία της περιοχής, με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Ενδεικτικά, το πρόγραμμα της 2ης«Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού » περιλαμβάνει:

Αθλητικές δραστηριότητες, κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, χορό, αθλήματα κλπ. ανάλογα με την ηλικία των μαθητών/τριών και τις υποδομές του σχολείου, προβολές ταινιών συναφούς θεματολογίας και διαδραστική συζήτησης- αναστοχασμός, επεξεργασία και συζήτηση για την έννοια του Ολυμπισμού, τα ιδεώδη και τις αξίες του, καθώς τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα κ.ά. μέσα από μικρά κείμενα, βίντεο,τίτλους αθλητικών εφημερίδων, βιογραφίες αθλητών κλπ.Καλλιτεχνική –εικαστική–μουσική δημιουργία με συναφή θεματολογία (π.χ. δημιουργία αφίσας, πανό, κολάζ κλπ.).

Σχόλια