Ζιλιέτ Μπινός: «Αφήστε ήσυχους τους Έλληνες»!

«Πρέπει να τους σώσουμε πάση θυσία»
Τη στήριξή της στην Ελλάδα εξέφρασε η διεθνής Γαλλίδα σταρ Ζιλιέτ Μπινός φτάνοντας χθες στο Εδιμβούργο για να υποδυθεί την Αντιγόνη στην ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή, στο πλαίσιο του διεθνούς πολιτιστικού φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη σκοτσέζικη πρωτεύουσα.

«Εκπλήσσεται ο κόσμος όταν σκέφτεται ότι το έργο αυτό γράφτηκε πριν από 2.500 χρόνια», είπε η 51χρονη ηθοποιός στους δημοσιογράφους. «Και όμως, μιλά για τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και τώρα. Είναι ένα έργο πολύ μοντέρνο, βαθύτατα πολιτικό. Θέτει ουσιώδη ερωτήματα για την ανθρωπότητα, την ανθρώπινη φύση, τη σχέση του ανδρικού φύλου με το γυναικείο, την εξουσία», συμπλήρωσε.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Εδιμβούργου ανοίγει τις πύλες του σήμερα, ενώ η «Αντιγόνη» ανεβαίνει από αύριο κιόλας στο King’s Theatre της πόλης και θα παίζεται μέχρι και τις 22 Αυγούστου. Δεν πρόκειται για πρεμιέρα, αλλά για μια «μετακόμιση» της ίδιας παράστασης από το Λονδίνο όπου «έτρεχε» μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, σε σκηνοθεσία του Ιβο Βαν Χόουβ, σε μετάφραση της Αν Κάρσον και πάντα με την Μπινός στον ομότιτλο ρόλο.
«Μας έδωσαν τόσα πολλά με τους στοχαστές τους, τους σοφούς τους, τους ποιητές τους. Με όλη αυτή την κληρονομιά χιλιετηρίδων, νομίζω πως πρέπει να τους αφήσουμε στην ησυχία τους», τόνισε η Μπινός μιλώντας για τον «πολιτιστικό θησαυρό που χάρισαν οι Έλληνες στον ευρωπαϊκό πολιτισμό». «Γι’ αυτό και πρέπει να τους σώσουμε πάση θυσία, να τους φροντίσουμε», συνέχισε.
Matrix24
olympiada

Σχόλια