Οι Δημοσκόποι της»πλάκας» έπιασαν δουλειά!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός

Η είδηση…
Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι εταιρείες δημοσκοπήσεων και ήδη σύμφωνα με πληροφορίες όλες σχεδόν έχουν αρχίσει τις σχετικές μετρήσεις για τις αντιδράσεις του εκλογικού σώματος ενόψει των εκλογών.

Ο σχολιασμός…

Οι δήθεν έγκυροι και έγκριτοι εγχώριοι «επιστήμονες» των μετρήσεων και των αναλύσεων ξανάπιασαν δουλειά με σκοπό να κατευθύνουν ξανά την κοινή γνώμη σε κόμματα και πρόσωπα τα οποία όπως λένε πολλοί τους πληρώνουν «τοις μετρητοίς» ή τους υπόσχονται μελλοντικές διευκολύνσεις και επιχορηγήσεις.
Θρασύτατοι και χωρίς ίχνος ντροπής άρχισαν να μας πληροφορούν στα τηλεπαράθυρα και στις εφημερίδες για τις δήθεν προτιμήσεις και τάσεις των συμπολιτών μας για τις ερχόμενες εκλογές.
Χρησιμοποιώ αυτούς τους σκληρούς χαρακτηρισμούς γιατί όλοι αυτοί οι «τύποι» όφειλαν να μας ζητήσουν μια ειλικρινή συγνώμη για όλες τις ανεπιτυχείς (κατευθυνόμενες και πληρωμένες για μένα) προβλέψεις τους στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις στην χώρα μας.
Προβλέψεις οι οποίες απείχαν σκανδαλωδώς από την πραγματικότητα των τελικών αποτελεσμάτων αλλά σίγουρα επηρέασαν κάποιο ποσοστό ψηφοφόρων στην τελική τους επιλογή οπότε επί της ουσίας αυτοί οι «δόλιοι» αντί να προβλέπουν … αλλοιώνουν τα τελικά αποτελέσματα μιας εκλογικής αναμέτρησης.
Εδώ θέλω να διευκρινίσω ότι δεν απορρίπτω συλλήβδην τις δημοσκοπήσεις και την στατιστική επιστήμη και όσους την υπηρετούν αλλά τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής των συγκεκριμένων ανθρώπων δείχνουν ότι «πουλάνε» τις υπηρεσίες τους σε συμφέροντα απαξιώνοντας με αυτό το τρόπο από μόνοι τους το επάγγελμα τους.
Το βέβαιο είναι ότι και για αυτές τις εκλογές ανέλαβαν ξανά από τα γνωστά κέντρα της διαπλοκής την εργολαβία της προσπάθειας επηρεασμού της επιλογής της ψήφου μας.
Ας κλείσουμε λοιπόν τα αυτιά και τα μάτια μας και ας μην δώσουμε την ευκαιρία να μας κατευθύνουν άνθρωποι οι οποίοι πληρώνονται αδρά για αυτό.
Ας καταλήξουμε στην τελική μας επιλογή σύμφωνα με την κρίση μας η οποία θα πρέπει να βασίζεται στα βιώματα, στις ανάγκες και στα οράματα μας για το μέλλον της χώρας μας, το δικό μας αλλά κυρίως των παιδιών μας.

olympiada

Σχόλια