Σάββατο, 1 Αυγούστου 2015

Ο Σόιμπλε θέλει να κόψει και να ράψει την Κομισιόν στα μέτρα του ...

Πολλές είναι οι αναφορές στον τύπο σχετικά με το πρόσφατο δημοσίευμα της FAZ ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέλει να περιορίσει τις αρμοδιότητες της Κομισιόν. Η Tageszeitung θέτει το ερώτημα «Τι θέλει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε;» και σημειώνει: «Ο Σόιμπλε θέλει να κόψει και να ράψει την Κομισιόν στα μέτρα του
ώστε να του χρησιμεύσει σαν βοηθητικό εργαλείο για να μπορέσει να εφαρμόσει την νεοφιλελεύθερη πολιτική λιτότητας που πρεσβεύει. Αυτό που δεν θέλει ο Σόιμπλε είναι αυτόνομες αρχές στις Βρυξέλλες, που θα αντιτίθενται στα σχέδιά του. Το όραμα του Σόιμπλε είναι μια αυταρχική Ευρώπη. Δημοκρατικές διαδικασίες, ο αγώνας να επιτευχθούν συμβιβασμοί που θα μπορούν να αντέξουν όλες οι χώρες του προκαλούν απέχθεια. Με αυτή του την πολιτική βλάπτει όμως την ευρωπαϊκή εμβάθυνση».
Τέλος, η Kölner Stadt Anzeiger αναφέρει για την στάση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών απέναντι στην Κομισιόν: «Ο τρόπος που συμπεριφέρεται ο υπουργός Οικονομικών, στην αθλητική γλώσσα ονομάζεται εκδικητικό φάουλ. Στην πρόσφατη τελευταία πράξη του ελληνικού δράματος οι αρχές στις Βρυξέλλες και ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συμπεριφέρθηκαν κατά τρόπο πολύ πολιτικό, κάτι που το Βερολίνο θεωρεί τώρα θράσος και ως αντίποινα απειλεί την Κομισιόν με αφαίρεση των δύο βασικών αρμοδιοτήτων της. Φυσικά όμως ο Σόιμπλε γνωρίζει πως για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να αναθεωρηθούν οι ευρωπαϊκές συνθήκες. Για το λόγο αυτό η κίνησή του μετατρέπεται σε μια άξεστη στάση».
Μαρία Ρηγούτσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.