ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ: Οι 300 που έσωσαν το δυτικό πολιτισμό...

Σαν σήμερα ξεκίνησε η πιο ηρωϊκή και η πιο διάσημη μάχη σ΄ όλο το κόσμο. Η μάχη των Θερμοπυλών με τους ηρωϊκούς Σπαρτιάτες του Λεωνίδα. 
Έγινε το 480 π.Χ αλλά όπως θα διαπιστώσετε στο εκπληκτικό αφιέρωμα του History Channel είναι μια μάχη
που ακόμη και σήμερα αποτελεί αντικείμενο ενδελεχούς μελέτης .

Δείτε πόσο έκθαμβοι είναι αμερικανοί ιστορικοί και ειδικοί που μιλούν σ΄ αυτό το αφιέρωμα για τους 300 του Λεωνίδα, την "Δύναμη Δέλτα" εκείνης της εποχής όπως λέει ένας απ΄ αυτούς.


onalert.gr

Σχόλια

  1. μαλλον δεν εχεις ακομα πληροφορηθει οτι οταν ο χριστιανισμος επνιξε την αρχαια ελληνικη φιλοσοφια και απο το 500 μχ ολα τα αρχαια ελληνικα κειμενα διαφυλαχτηκαν απο την τοτε Περσια και μετα φυσικα απο τους αραβες.και φυσικα δεν διασωθηκαν τα αρχαιοελληνικα κειμενα απο τους δυτικους.και επισης να μη σου διαφευγει,διοτι πολλα σου διαφευγουν,οτι δεν ητανε κανενας βλακας ο Αλεξανδρος ο Μακεδων οταν ασπαστηκε την κολτουρα της περσικηα Αυτοκρατοριας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλο θα ηταν να προσεχουμε λιγο τις λεξεις που χρησιμοποιουμε. Ο αλεξανδρος λοιπον, ποτε δεν ¨ασπαστηκε¨καμια περσικη "κολτουρα" (να φυγουμε) της περσικης αυτοκρατοριας. Ο Αλεξανδρος και για οσο διαστημα παρεμεινε στην περσεπολη υιοθετησε το πρωτοκολλο συμπεριφορας της περσικης αυλης και φυσικα νυμφευθηκε την περσιδα πριγκηπισσα ρωξανη καθαρα για λογους πολιτικης.Επεβαλλε επισης, στο πλαισιο προσεγγισης των δυο ευγενων ταξεων τον γαμο αξιωματικων του με κορες των ευγενων της περσικης αυλης, οπως και διακηρυξε και τον περιφημο πανηγυρικο του περι ισοτιτος και ισονομιας, αν και πολλοι ιστορικοι αμφισβητουν την αυθεντικοτητα του. Δεν υιοθετησε κανενα κομματι της περσικης κουλτουρας στην πραγματικοτητα και διαβαινοντας το αφγανισταν προς ινδια , ηταν και παλι ο παλιος, γνωριμος αλεξανδρος .Οι περσες ωστοσο το εχαψαν, οπως και οι αυγυπτιοι στη συνεχεια. Ολα ηταν ενα θεατρο πολιτικης συμπεριφορας. Δες τον τσιπρα σημερα και θα καταλαβεις ποσο ευκολο ειναι να πουλας φυκια για μεταξωτες κορδελλες στους ητημμενους ιθαγενεις, ειδικα οταν αυτοι ΘΕΛΟΥΝ να πιστεψουν οτι πραγματι αγοραζουν μεταξωτες κορδελλες αντι φυκια. Και οι ητημενοι λαοι, περσες κλπ την πατησαν μεγαλοπρεπως εκεινη την εποχη με αυτο τον τροπο. οπως και μεις σημερα. Πιστεψαν στο αδυνατο και φυσικα εχασαν BIG TIME.τους δουλεψε ψιλο γαζι ο αλεξης της εποχης και τους πηρε 300 χρονια για να το ξεπερασουν.μεχρι τοτε ομως, τους ειχαμε "ελληνοποιησει " τοσο πολυ, που και την γραμματεια μας διατηρησαν, και με βαση την δανεικη απο μας κουλουρα αντισταθηκαν επιτυχως στους ρωμαιους και τους βυζαντινους , για να την πατησουμε μετα ολοι μαζι απο το ισλαμ, στο οποιο επεσαν και θυμα στη συνεχεια πολυ ευκολοτερα απο εμας ωστοσο, καθως ο ανατολιτικος χαρακτηρας (και η νοοτροπια του κισμετ και του ξεφτιτελιου ή του φρυγιου ρυθμου οπως το αποκαλουσαν, που τον συνοδευει ανεκαθεν - κι ας μην ξεχναμε οτι απο κει μας ηρθε στα χωματα μας) παρεμενε παντα ισχυροτερος μεσα στην κουλτουρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδη θεωρεις τον Δυτικο πολιτισμο ανωτερο ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ απο τον Ανατολικο Πολιτισμο,( οχι φυσικα με τα εγκληματα που τους καθοδηγει η Δυση να κανουν και για λογαριασμο των δικων της σχεδιων με πληρωμη και μισθοφορους καθοδηγουμενους απο SAS,CIA,MOSSAD,MIT κλπ).Αλλα ο μεν Ανατολικος πολιτισμος ειναι ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ,ο δε Δυτικος Πολιτισμος ειναι ΔΙΑΧΩΡΙΚΟΣ.Εσυ το "διαχρονικος" το ονομαζεις ..."κισμετ" η δε ξερω πως αλλοιως.Δεν ξερω ομως πως ονομαζεις,το "διαχωρικο" "πολιτισμο" της Δυσης που στηριζεται στην συνεχη επεκταση του επιμερους ζωτικου χωρου,την ταχυτητα,το δηθεν σκοπουμενο,το αγχος της συσσωρευσης ητε ισχυος ητε κερδους μεσα απο απατες ,νεοφιλελευθερισμο,αερητζιδικη ζωη.Και δεν νομιζω οτι ,επαναλαμβανω,οτι ο Αλεξανδρος ο Μακεδων αφου επιβληθηκε στους υπολοιπους Ελληνες πηγε στην Περσια για να δολοφονησει λαους,οταν συνοδευονταν και καθοδηγουνταν απο Πνευματικο Ιερατειο επιπεδου Αριστοτελη.Και μη ξεχναμε, για να τελειωνουμε , οτι οταν ο μανιχαικος χριστιανισμος (επεκταση στους ειδωλολατρες του Ιουδαισμου) εξοντωσε,εκαψε,δολοφονησε τους συνεχιστες του Αριστοτελη/Πλατωνα κλπ ,αυτοι που σαν κορην οφθαλμου πηρανε τα αρχαια ελληνικα (Ιωνικα=Ανατολικα) κειμενα της Φιλοσοφιας και τα διαφυλαξαν (περνοντας τα αργοτερα για διαφυλαξη στους ΑΡΑΒΕΣ) ητανε οι ΠΕΡΣΕΣ.Εκατονταδες χρονια μετα αυτοι οι Πολιτισμοι της ΑΝΑΤΟΛΗΣ τα περασαν και ΧΑΡΙΣΑΝ στους αγρικους του Δυτικου "πολιτισμου" και τοτυε αρχισε να ξυπνα η Δυση που μεχρι τοτε ειχε να αναδειξει γενοκτονιες στυλ κολομβου και Κορτεζ.Να μαθουμε πρωτα τι θα πει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ και μετα να γραφουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλα τα γραφεις , σε αλλα συμφωνω σε αλλα διαφωνω . Προσωπικα δεν θεωρω τιποτε απολυτως καθως τα παντα ρει , αλλα δεν θα το συνεχισω καθως ειναι αυγουστος, κανει ζεστη και ΒΑΡΙΕΜΕ ΦΟΒΕΡΑ να συμμετεχω περαιτερω . Παρτο οπως θες. Αυτα και καλες διακοπες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.