Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015

Προσπάθεια προπαγάνδας των Γερμανών..με Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεότητας..

Η πρόεδρος της Ένωσης των Γερμανοελληνικών Εταιρειών διαπιστώνει την ίδια ώρα σαφή επιδείνωση των διμερών σχέσεων. Στην παρούσα φάση και λόγω της προπαγάνδας μίσους και στις δύο πλευρές, και την οποία δεν σταμάτησαν οι κυβερνήσεις όπως λέει, οι σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών είναι εξαιρετικά κακές. Στην εξομάλυνση των διμερών σχέσεων
θα μπορούσε να συμβάλει αναμφίβολα το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεότητας. Αν και πέρσι αποφασίστηκε η σύστασή του, το πρότζεκτ έχει εν τω μεταξύ ουσιαστικά παγώσει. Δεν θα ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να γίνει το επόμενο βήμα;
«Θα ήταν η κατάλληλη στιγμή, αλλά θα πρέπει να εξοπλιστεί και με κεφάλαια. Με τον τρόπο που είχε γίνει μέχρι πρότινος και με τη γερμανική πλευρά να μην καταθέτει προσφορές, δεν μπορούν να βοηθηθούν άνεργοι νέοι. Διότι η ελληνική πλευρά πρέπει να καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης των νέων, αλλά όταν αυτοί οι άνεργοι νέοι προέρχονται από οικογένειες που δεν έχουν χρήματα, τότε δεν έχουν καμία ευκαιρία. (…) Η Γερμανία θα έπρεπε να βάλει κεφάλαια στο τραπέζι και, όπως και στην αρχήν του Γερμανοπολωνικού Ιδρύματος Νεότητας, να αναλάβει, ας πούμε, το 80-90 % των εξόδων προκειμένου να δοθεί σε παιδιά από φτωχότερες οικογένειες η δυνατότητα να γνωρίσουν τη Γερμανία».
Κώστας Συμεωνίδης (SWR2)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.