Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

Η κρίση αναβίωσε την εικόνα του μισητού Γερμανού...

Ο Γιούργκεν Κάουμπε, εκδότης της FAZ, εκτιμά ότι η όξυνση της κρίσης στην Ελλάδα ξανάφερε στο προσκήνιο το στερεότυπο του «μισητού Γερμανού». 
Ζητούμενο, η επιστροφή σε νηφάλιους τρόπους επικοινωνίας. 
 Η όξυνση της ελληνικής κρίσης χρέους και οι πρόσφατες σκληρές
διαπραγματεύσεις σε κορυφαίο πολιτικό επίπεδο μεταξύ των κρατών-μελών της ευρωζώνης για αναζήτηση τρόπων επίλυσης του ελληνικού ζητήματος δοκίμασαν τη συνοχή της Ευρώπης.
Ειδικά στην Ελλάδα, αλλά όχι μόνο εκεί, ήρθε και πάλι στην επιφάνεια η εικόνα του «μισητού Γερμανού», με αφορμή την αυστηρή γραμμή της Γερμανίας στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής στη ζώνη του ευρώ και πιο πρόσφατο παράδειγμα την αταλάντευτη στάση που τηρήθηκε απέναντι στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.