Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

Βόμβα Ρέντσι: Θα εισηγηθώ νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα

Την έγκριση ενός νέου σχεδίου Μάρσαλ για την Ελλάδα πρόκειται να προτείνει σήμερα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές ο ιταλός πρωθυπουργός Matteo Renzi αναλαμβάνοντας νέα πρωτοβουλία για επίλυση του ελληνικού ζητήματος.
Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messagero, ο Matteo Renzi επιθυμεί να αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους ευρωπαίους ηγέτες ώστε να αντιμετωπιστούν οι καταστροφικές συνέπειες της λιτότητας.
Το σχέδιο αυτό στηρίζει και ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Romano Pronti.
Πληροφορίες από το κυβερνητικό μέγαρο στην Ρώμη, αναφέρουν ότι ο Retzi θα στηρίξει το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού, για μια εναλλακτική πρόταση στη μείωση της λιτότητας, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα δεσμευθεί να υλοποιήσει κάποιες από τις βασικές μεταρρυθμίσεις.
Θετικός ως προς την πρωτοβουλία αυτή είναι και ο ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Sergio Mattarella που δήλωσε στην ίδια εφημερίδα, ότι σέβεται το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος και βλέπει με καλό μάτι τις κινήσεις Renzi.
Η ιταλική La Repubblica υποστηρίζει ότι ο Rentzi έχει ενημερώσει για αυτή του την κίνηση τον Α. Τσίπρα σε χθεσινή τηλεφωνική τους επικοινωνία κατά την οποία συζήτησαν το μήνυμα του ελληνικού δημοψηφίσματος και τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών, τέλος, Paolo Gentiloni, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Corriere della Sera υποστηρίζει ότι « η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελλάδα πρέπει, τώρα, να θέσουν έναν πολιτικό στόχο: να αποφευχθεί η έξοδος της Αθήνας από το Ευρώ με ένα βιώσιμο σχέδιο μεταρρυθμίσεων και μείωσης του χρέους».

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.