Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015

Ίδρυση «Ευρωπαϊκής Συμμαχίας», κίνηση πολιτών, από τον Βαρουφάκη

O Γιάνης Βαρουφάκης εξετάζει το ενδεχόμενο ίδρυσης μιας «Ευρωπαϊκής Συμμαχίας». Όπως εξηγεί στη συνέντευξη του στο περιοδικό Der Spiegel δεν πρόκειται για κόμμα, αλλά για μια υπερκομματική κίνηση πολιτών, μια δεξαμενή όλων όσων σκέπτονται πραγματικά ευρωπαϊκά
και θέλουν να αναζωογονηθεί η δημοκρατία στην Ευρώπη. Η πρόσκληση που απευθύνει ισχύει ακόμα και για πολιτικούς του συντηρητικού χώρου, ακόμα και για τους Xριστιανοδημοκράτες της Άγκελα Μέρκελ.
Αφορμή για την ενδεχόμενη ίδρυση Ευρωπαϊκής Συμμαχίας είναι, όπως υποστηρίζει ο πρώην υπ. Οικονομικών, η ανησυχία να μην πέσει η Ευρώπη στα χέρια αντιευρωπαϊκών δυνάμεων, όπως η πρόεδρος του «Πατριωτικού Μετώπου» στη Γαλλία Μαρίν Λεπέν. Ο κ. Βαρουφάκης προτίθεται να συναντηθεί μάλιστα και με το κορυφαίο στέλεχος της γερμανικής Αριστεράς και πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Όσκαρ Λαφοντέν, με τον οποίο όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης, έχουν να πουν πολλά. Ωστόσο δεν προσδιόρισε αν επιθυμεί μια από κοινού ίδρυση της «Ευρωπαϊκής Συμμαχίας» με τον Όσκαρ Λαφοντέν.
Στέφανος Γεωργακόπουλος (Der Spiegel)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.