Spiegel στην Μέρκελ: Διώξε τον Σόιμπλε, στήριξε την Ελλάδα!

Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εξαπολύει το περιοδικό Spiegel, που αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά του ότι «λειτουργεί αυτή την στιγμή προς τη διάσπαση της Ευρώπης με τον ίδιο ζήλο με τον οποίο αγωνίστηκε για τη γερμανική ενοποίηση 25 χρόνια πριν».

Μέσω του εν λόγω δημοσιεύματος μάλιστα, το γερμανικό περιοδικό, προχωράει ένα βήμα παραπέρα, ζητώντας ούτε λίγο ούτε πολύ από την Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, την απόσυρση του Σόιμπλε από τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, τονίζοντας ότι «θα ήταν καλύτερα». Έτσι, θα μπορούσε -όπως αναφέρει το δημοσίευμα- να αναδειχθεί η Καγκελάριος και ως η μεγάλη οραματίστρια της Ευρώπης.
Το Spiegel, στη συνέχεια συγκρίνει τη στάση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, στη συνθήκη για την επανένωση του Βερολίνου το 1990, ενώ ο αρθρογράφος τονίζει ότι «θα ήταν θετικό εάν ο κ. Σόιμπλε μπορούσε να ανακαλέσει στη μνήμη του τις πράξεις του πριν από 25 χρόνια».
Όπως υπογραμμίζει το Spiegel «ο κ. Σόιμπλε λειτουργεί αυτή την στιγμή προς τη διάσπαση της Ευρώπης… Εκείνη την εποχή, δεν είχε σημασία το κόστος, σήμερα όμως, συμπεριφέρεται σαν αφεντικό».
olympiada 

Σχόλια